Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΗΜΑΘΙΑ- Η κοροϊδία των συσκέψεων και των επισκέψεων- Ακόμα μια μεταξύ Καραπαναγιωτίδη- Χατζηδημητρίου

Θα το γράψω, δεν αντέχω άλλο την υποκριτική και φαιδρή συνάμα τακτική των διοικούντων να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών με τις δήθεν κινήσεις τους, τη δήθεν συνεχή δουλειά τους για το κοινωνικό σύνολο, το δήθεν ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Με έχουν κουράσει οι συνεχείς συσκέψεις επί συσκέψεων και οι επισκέψεις των αρμοδίων μεταξύ τους για να ενημερωθούν και πάει λέγοντας.

Βλέπω το δελτίο τύπου του...
αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας για τη συνάντησή του με τον διοικητή των Νοσοκομείου Βέροιας και Νάουσας και με πιάνουν τα διαόλια. Ο Κ. Καραπαναγιωτίδης μετρά ήδη έξι χρόνια στην θέση του Νομάρχη- Αντιπεριφερειάρχη και το φυσιολογικό είναι να γνωρίζει απ΄ έξω και ανακατωτά τα προβλήματα που έχουν τα δυο Νοσοκομεία. Τις ελλείψεις τους, τις αδυναμίες τους σε προσωπικό και κτήρια. Κι όμως, ο Καραπαναγιωτίδης πήρε τους συνεργάτες του και συσκέφθηκε με τον Διοικητή Χατζηδημητρίου για ζητήματα που είναι σε γνώση τους (αυτή είναι η δουλειά τους στην τελική) και βγήκαν από την ..υποχρέωση.

Τι ακριβώς προέκυψε από τη σύσκεψη; Απολύτως τίποτα. Σε πρακτικό επίπεδο χάθηκαν δυο ώρες, ήπιαν τους καφέδες τους σε κλιματιζόμενο χώρο και συμφώνησαν ότι το Νοσοκομείο έχει προβλήματα άλυτα και μεγάλα και ότι πρέπει να λυθούν. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη διαπίστωση.

Συμφώνησαν και σε κάτι άλλο. Να κάνουν νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των τεσσάρων βουλευτών της Ημαθίας ώστε να δουν όλοι μαζί πως θα πορευθούν από κοινού στην εξεύρεση λύσης. Πιάσε το αβγό και κούρεφτο, λέει το γνωμικό αλλά σιγά που νοιάζονται οι αρμόδιοι.

Το ζήτημα είναι απλό. Ο Καραπαναγιωτίδης ως Νομάρχης και νυν Αντιπεριφερειάρχης ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει και αν είχε πολιτική βούληση θα έπρεπε στα ίσα να βγει και να καταγγείλει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τόσα χρόνια δεν έλυσαν τα προβλήματα. Δεν το έκανε ούτε πρόκειται να το κάνει διότι ανήκει στη ΝΔ, είναι στέλεχός της και οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και η ΝΔ ψάχνει υποψήφιο δήμαρχο για τη Βέροια. Απλά πράγματα.

Ο διοικητής Χατζηδημητρίου βρίσκεται στη αδρά αμοιβόμενη θέση του κοντά τρια χρόνια. Ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του εικάζω ότι εισέπραξε περί τα 200 χιλιάρικα. Είναι πολλά τα λεφτά και θα έπρεπε να παρουσιάσει "ισόποσο" έργο. Επί θητείας του όμως είδαμε το Νοσοκομείο της Βέροιας να ψυχορραγεί, οι κλινικές να αδυνατούν να λειτουργήσουν εξ αιτίας έλλειψης προσωπικού, κυρίως ιατρικού, να βγάζει ο ίδιος ανακοινώσεις ότι δε γίνονται επεμβάσεις εξ αιτίας έλλειψης προσωπικού, να έχουν προχωρήσει ορισμένα θέματα αλλά να μην έχει ολοκληρωθεί τίποτα.

Ο Δοικητής Χατζηδημητρίου, ένας υψηλά αμοιβόμενος κρατικός υπάλληλος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, επισήμανε ότι τα θέματα που πρέπει να λυθούν είναι: επέκταση νοσοκομείου, ανάγκη εργασιών συντήρησης στο τμήμα που ελευθερώνεται, ορθοπεδική κλινική, μονάδα εντατικής θεραπείας, αίθουσα τοκετών, νέο κτίριο ΟΚΑΝΑ, επισκευή χειρουργείων -με στόχο την καταπολέμηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, στεφανιογράφος κ.λπ.).

Και σα να μην έφτανε αυτό είπε ότι πρέπει πληρωθούν οι κενές θέσεις γυναικολόγων στην αντίστοιχη κλινική, η πλήρωση θέσεων στη μονάδα ΟΚΑΝΑ και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι πρέπει να δράσουν ώστε να μην κλείσει το Νοσοκομείο της Νάουσας με τα 120 κρεβάτια του.

Το συμπέρασμα από όλα αυτά τα θεατρικά που παρατηρούμε είναι ότι οι αρμόδιοι που πληρώνονται για τη δουλειά τους κινούνται με υστεροβουλία θέλοντας να αποσείσουν τις ευθύνες τους αλλά να συνεχίσουν να εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους. Αν δε συμβαίνει αυτό τότε ας το αποδείξουν εμπράκτως και να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους πάραυτα. Θα ήταν η εξιλέωσή τους για την ανεπάρκεια που επέδειξαν αφού ταυτίστηκαν με το σύστημα που τους ανέδειξε και τους διόρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: