Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αναταραχή στους προέδρους της Βουλής προκάλεσε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ

Ο Βύρων διόρισε την κόρη του. Οι άλλοι;
Αντιπαράθεση και μετάθεση ευθυνών για τους «άλλους που έκαναν χειρότερα» ή τους «κακούς δημοσιογράφους» που αποκάλυψαν τα προκλητικά κεκτημένα του εκάστοτε προέδρου της Βουλής και των βουλευτών- μεταξύ των οποίων και οι διορισμοί των μετακλητών υπαλλήλων- έφερε η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την κατάργησή τους!...
Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα ο ...
τρόπος που αντέδρασαν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με θέμα το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για άμεση και ριζική αναθεώρηση των διατάξεων του κανονισμού της Βουλής για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων και αίτημα να δοθούν στοιχεία σχετικά με τη χρήση τους, από πρώην προέδρους της Βουλής και πρωθυπουργούς.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έφερε το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή.
Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, πρότεινε να συζητηθούν όλα στην Ολομέλεια και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Βουλής «για να μάθει όλη η Ελλάδα τι έχει γίνει κι όχι μόνο με τα γραφεία των πρώην, αλλά με όλους τους μετακλητούς». Σε έντονο ύφος,-λόγω και της επίθεσης που δέχθηκε μετά τον διορισμό της κόρης του- ο κ. Πολύδωρας προειδοποίησε: «Να δούμε τότε τι θα πουν οι δήθεν αδιάφθοροι», απαντώντας με τον υπαινιγμό προς όσους εμφανίζονται ως επικριτές του: «Εγώ είμαι ζωντανός και όρθιος, μολονότι αποσυνάγωγος του πολιτικού συστήματος».
Ο επίσης πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης για μία ακόμη φορά επέρριψε ευθύνες στα μέσα ενημέρωσης αλλά και σε «20-30 βουλευτές που περιφέρονται στα κανάλια» για την κακή γνώμη που έχουν οι πολίτες για τη Βουλή και κάνοντας «αντίσταση» σημείωσε ότι το Κοινοβούλιο «δεν μπορεί να παραμένει αιχμάλωτο τους».
Ως προς την ουσία του αιτήματος της ΔΗΜΑΡ, να δοθούν δηλαδή όλα τα στοιχεία που αφορούν τις προσλήψεις στη Βουλή, ο κ. Κακλαμάνης, αποκάλυψε το «πάρτι των άλλων»: «Δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα όλων. Στα 10,5 χρόνια που ήμουν πρόεδρος της Βουλής, από 726 που ήταν οι υπάλληλοι της Βουλής όταν έφυγα, έφθασαν στους 840. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι έχει γίνει, ας κατατεθούν τα στοιχεία για να μάθουμε όλοι», είπε. Πάντως και ο Απόστολος Κακλαμάνης, συμφώνησε να έρθει το θέμα στην Ολομέλεια της βουλής.
Ο νυν πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δια των συνεργατών του μετέφερε την άποψη ότι τα στοιχεία που ζητεί η ΔΗΜΑΡ έχουν δημοσιευτεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Βουλής και θα ξανασυζητηθούν και τον Οκτώβριο στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού που θα γίνει. «Πέραν αυτού όλοι οι βουλευτές έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχεία και ο κ. Μεϊμαράκης ήδη έδωσε σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να συνδράμουν στους βουλευτές. Ο αριθμός των μετακλητών αυξομειώνεται», πρόσθεσαν.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το αίτημα της ΔΗΜΑΡ, τα προνόμια των «αξιωματούχων» της βουλής, είναι:
1) Σύμφωνα με το άρθρο 41 η σύσταση στα γραφεία α) των πρώην Προέδρων της Βουλής 6 θέσεων μετακλητών, β) των πρώην Πρωθυπουργών 5 θέσεων, γ) των πρώην αντιπροέδρων 1 θέση δ) των πρώην προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων 1 θέση.
Όλες οι προαναφερόμενες θέσεις μπορεί να καλύπτονται είτε με διορισμό προσώπων που προτείνονται (ιδιώτες), είτε από υπαλλήλους της Βουλής είτε με απόσπαση από το δημόσιο τομέα.
2) Σύμφωνα με το άρθρο 87, στους πρώην Προέδρους της Βουλής διατίθενται οι αναγκαίοι χώροι στο Βουλευτήριο, καθώς και το αναγκαίο προσωπικό από τους οδηγούς οχημάτων και από τη φρουρά της Βουλής, όπως όλα τα προηγούμενα καθορίζονται με απόφαση του Προέδρου.
Επίσης με την ίδια διάταξη διατίθενται (2) αστυνομικοί από τη Φρουρά της Βουλής στους πρώην αντιπροέδρους Κυβερνήσεων και πρώην Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Ομάδων.


http://www.eklogika.gr/news/10906

Δεν υπάρχουν σχόλια: