Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΤΩΡΑ - Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα έξω από το Κρατικό Νικαίας υπέρ της απελευθέρωσης του Κ. Σακκά

Συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράταση της κράτησης του απεργού πείνας Κώστα Σακκά, πέραν του νόμιμου ορίου προφυλάκισής του.
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, στις ...
12:00 στο Εφετείο και στις 19:30 στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Η παράσταση διαμαρτυρίας στις 19:30 τη Δευτέρα, με βασικό σύνθημα: «Όχι στο ελληνικό Γκουαντανάμο - Αποφυλάκιση τώρα του Κώστα Σακκά», έχει οργανωθεί από την Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ).
 
Η ΚΕΔΔΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά, συλλέγοντας υπογραφές (έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 5.000) και σκοπεύει να παραδώσει το ψήφισμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96). Για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή σε όλους όσοι «αρνούνται το αυταρχικό μέλλον που είναι ήδη εδώ».
 
Ο Κώστας Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα- κρατείται ήδη 31 μήνες χωρίς να έχει δικαστεί, έχοντας ξεπεράσει το νόμιμο (Συνταγματικά και βάσει νόμου) όριο προφυλάκισης.
Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά 6 μήνες.
Ο Κώστας Σακκάς είναι απεργός πείνας για 33η ημέρα (από την 4η Ιουνίου, όταν συμπληρώθηκαν οι 30 μήνες προσωρινής κράτησή του), διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του. Επί του αιτήματός του εκκρεμεί νέα απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών.
 
Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, καθώς έχει χάσει 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία προς το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης, στα οποία απάντησε ο Κώστας Σακκάς, από το παράθυρο του δωματίου του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: