Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

άρθρο Κ. Ερυθρόπουλου: Ο Συνδικαλισμός σε περίοδο κρίσης

Κ. Ερυθρόπουλος*
Το Τοπικό Τμήμα  Πέλλας του  Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία  ιδρύθηκε από συναδέλφους οι οποίοι επιθυμούν  ένα συνδικαλιστικό κίνημα που να υπηρετεί πραγματικά τον εργαζόμενο, την κοινωνία και να συμβάλει στην ενότητα  των  εργαζόμενων και της ενιαίας αντίληψης, στην   Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.      Την δύσκολη περίοδο που διανύουμε δεν χρειάζεται να έχουμε συλλόγους κατά...
Περιφερειακή Ενότητα, ούτε κατά Δημοτική ενότητα. Χρειαζόμαστε έναν σύλλογο ισχυρό, σε επίπεδο περιφέρειας, για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στα δεινά που μας έρχονται.  
          Ο Συνδικαλισμός σήμερα πρέπει να αγωνίζεται, για να υπάρξει ένας οργανισμός  που πραγματικά να αγκαλιάζει όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να συμβάλλει σε μία  ισόρροπη ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της και  συγχρόνως να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη και  κάθε συνάδελφο αυτήν την δύσκολη εποχή, που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την οικονομική κρίση, αλλά και από κοινωνική κρίση.
          Το συνδικαλιστικό κίνημα έως σήμερα,  έδειξε αδύναμο να στηρίξει την εργατική τάξη. Πολλοί  συνδικαλιστές κοιτούσαν πως θα υπηρετήσουν πρώτα το κόμμα τους μετά τον εαυτό τους  για να λαμβάνουν προνόμια και δεν διέθεταν χρόνο για την εργατική τάξη.
          Φαινόμενα ατόμων που να παριστάνουν τους ακομματικοποίητους, για να πάρουν την ψήφο των συναδέλφων και εν συνεχεία να την  καταθέτουν στις κομματικές παρατάξεις  ή να την εξαργυρώνουν με τα διάφορα προνόμια δυστυχώς τα βλέπουμε και στον εργασιακό μας χώρο.
Συνάδελφε Εργαζόμενε, είναι ώρα να φωνάξουμε όλοι μαζί και να αγωνισθούμε :
o       Να υπάρξει εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος.
o       Να απεμπλακεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τους κομματικούς εγκάθετους, οι οποίοι δήθεν αντιδρούν στα μέτρα, από την άλλη όμως στηρίζουν κομματικές παρατάξεις που σήμερα μας κυβερνούν.
o       Να σταματήσουν τα καταχρηστικά προνόμια των συνδικαλιστών που δόθηκαν από το σύστημα , για να τους εξαγοράσει και να τους μετατρέψει σε υποχείρια τους.
o       Να σταματήσουν οι συνδικαλιστές την δήθεν αντίδραση τους στην πρόταση των περιφερειαρχών (μετακίνηση υπαλλήλων  από Περιφερειακή Ενότητα σε άλλη) και να μετατρέψουν το αίτημα τους, να μην μπορεί να μετακινηθεί ακόμα και  από Δήμο σε άλλον Δήμο εργαζόμενος,  χωρίς την θέληση του.
o       Να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ενδυνάμωση του συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που είναι ο μόνος σύλλογος που μπορεί να στηρίξει τους συναδέλφους, αλλά και να δημιουργήσει    περιφερειακή συνείδηση στους υπαλλήλους.
 
          Πρέπει να έχουμε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και αυτό δεν γίνεται με πουλημένες ηγεσίες. Χρειαζόμαστε δυνατό σύλλογο σε κάθε Περιφέρεια για να σταθεί  κοντά στον εργαζόμενο. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμος να σταθεί κοντά σε κάθε συνάδελφο.
 
* Μέλος Γενικού Συμβούλιου ΟΣΥΑΠΕ
Γραμ Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΠΕΚΕΜ
Πρόεδρος Τοπικού Τμήματος Πέλλας ΣΕΠΕΚΕΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: