Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Διήμερη αναστολή των ΟΤΑ αποφάσισαν οι δήμαρχοι - Δεν πέρασε η ομαδική παραίτηση

Την αναστολή λειτουργίας των δήμων πλην κοινωνικοπρονοιακών δομών (άρα και στην υπηρεσία καθαριότητας) την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη πρότεινε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Μοναδική εξαίρεση οι τουριστικοί δήμοι, στους οποίους δίνεται το δικαίωμα να...
αποφασίσουν μόνοι τους. Παράλληλα ο κ. Ασκούνης πρότεινε να μπει λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες (και στις κοινωνικοπρονιακές δομές) την Τρίτη.

Παράλληλα ο κ. Ασκούνης πρότεινε συγκέντρωση όλων των αιρετών την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή.
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΚΕΔΕ και, όπως είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, υπό τα χειροκροτήματα δημάρχων και εργαζομένων που βρίσκονταν στην αίθουσα, «θα εξετάσει ακραίες μορφές αντίδρασης όπως παραιτήσεις μελών δημοτικών συμβουλίων».

Επιπλέον, ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής των δημάρχων της ΝΔ στην ΚΕΔΕ, Κ. Τζανακούλης, ο οποίος συμφώνησε σιωπηρά με την πρόταση του κ. Ασκούνη για τριήμερο λουκέτο, έβαλε στο «κάδρο» και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Β. Βενιζέλο, λέγοντας ότι πρέπει να ζητηθεί συνάντηση και μαζί του.

Υπέρ του λουκέτου επ” αόριστον στους δήμους τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ Γ. Ιωακειμίδης και Σπ. Τζόκας. Ωστόσο και οι δύο συμφώνησαν με την πρόταση του κ. Ασκούνη, καθώς θα ληφθούν νέες αποφάσεις την Τετάρτη. Από την πλευρά της η Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ) ζήτησε την απόσυρση, εδώ και τώρα, του πολυνομοσχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ το προεδρείο της συνέλευσης της ΚΕΔΕ μεθόδευσε την έλειψη απαρτίας ώστε να μην περάσει η πρόταση για ομαδική παραίτηση των δημάρχων. Τελικά, εκδόθηκε ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις απολύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: