Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο κατά του φεστιβάλ Χρυσής Αυγής

Την ακύρωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής που έχει προγραμματιστεί στην Καλαμάτα στις 4 Αυγούστου, ζητούν οι φορείς και οι οργανώσεις που οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας το Σάββατο στις 7 το απόγευμα. Στη συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει, καλούν όλες τις συλλογικότητες και τους πολίτες του νομού, που αντιδρούν στην πρόκληση της Χρυσής Αυγής.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/27444-antifasistiki-sygkentrwsi

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα:

Ο Κωνσταντίνος Σιψάς, από την
Αντιφασιστική Κίνηση, κάλεσε κάθε συλλογικότητα, δημοκρατικό και ενεργό πολίτη «να είναι μαζί μας ενάντια στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής».
Ο Δημήτρης Κουφόγιαννης, από την Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, σημείωσε ότι «εμείς οι καθηγητές που διδάσκουμε τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα στο διαφορετικό, την ιστορία της χώρας με τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, δεν μπορούμε να ανεχθούμε φεστιβάλ μίσους από νεοναζιστικό μόρφωμα».
Η Χριστίνα Λαδά, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτο τώρα που ο λαός υποφέρει από τις μνημονιακές πολιτικής της κυβέρνησης, αυτοί οι μισάνθρωποι να υποστηρίζουν ότι για τα προβλήματά μας φταίνε οι μετανάστες, της γης οι κατατρεγμένοι». Τόνισε πως «η Καλαμάτα ήταν και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική».
Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, εργαζόμενος στον ΕΛΓΟ "Δήμητρα", παρατήρησε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημικό κόμμα, είναι κόμμα που εκπροσωπεί το μακρύ χέρι του συστήματος, που θα το χρησιμοποιήσουν για να καταστείλουν οποιαδήποτε αντίσταση».
Ο Δημήτρης Καλούτσας, από την Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, επεσήμανε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εχθρός της ελευθερίας, ζητάει την αιματοχυσία» και πρόσθεσε πως «είναι καιρός να δράσουμε».
Ο Νίκος Πατσαρίνος, που εκπροσώπησε τη Ν.Ε. του ΤΕΕ, την "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" και το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών", σημείωσε ότι οι φορείς που εκπροσωπεί αντιδρούν στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, «γιατί αποδέχονται κάθε διαφορετική άποψη, είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας και υπέρ της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης». Επεσήμανε πως «είναι απαράδεκτο να επιλέγεται η Καλαμάτα και να προκαλεί η Χρυσή Αυγή με τέτοιου είδους φασιστικές εκδηλώσεις». Ο ίδιος επέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που σφυρίζουν αδιάφορα για τόσο σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά συμβάντα κι ενώ η Μεσσηνία έχει μαρτυρικούς τόπους από τα φασιστικά στρατεύματα. Κάλεσε, επίσης, τους θεσμικούς φορείς της πολιτείας να μην επιτρέψουν να γίνει το φεστιβάλ της Χ.Α.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Δ. Κουφόγιαννης σημείωσε ότι στόχος τους είναι να ακυρωθεί το φεστιβάλ και υπενθύμισε τα εκαταντάδες ψηφίσματα από όλη την Ελλάδα και την κοινή απόφαση 54 φοιτητικών συλλόγων της χώρας. Ενημέρωσε, ακόμα, ότι μετά την πορεία του Σαββάτου θα γίνει συνέλευση και θα αποφασιστεί το τι θα γίνει, αν δεν ακυρωθεί το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής.
Ο Ν. Πατσαρίνος παρατήρησε ότι «η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις, όπως σε αυτή του Σαββάτου, θα οδηγήσει στην αποτροπή της οργάνωσης του φεστιβάλ».
Για το γεγονός ότι οργανώνονται διαφορετικές αντιφασιστικές εκδηλώσεις και δεν υπάρχει κοινή συμμετοχή όλων των σωματείων, ο Π. Κάτσαρης είπε ότι «δεν υπάρχει αντιπαράθεση, αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις στην τακτική και την αντιμετώπιση της κατάστασης». Σημείωσε ότι «εμείς συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις και καλούμε όλα τα σωματεία να κάνουν το ίδιο. Θα ξεπεραστούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις μπρος στον κοινό σκοπό, τη ματαίωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής».
Ο Ν. Πατσαρίνος ξεκαθάρισε πως «είμαστε στην ίδια κατεύθυνση, στηρίζουμε, συμμετέχουμε σε κάθε αντιφασιστική εκδήλωση».

Γ.Σ.

http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/27444-antifasistiki-sygkentrwsi
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/27444-antifasistiki-sygkentrwsi

Δεν υπάρχουν σχόλια: