Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η "κοινωνική υπεραξία" της Αστυνομίας εξαντλείται στο κυνήγι του χασίς και των χρηστών

Εδώ και μερικούς μήνες παρακολουθώ τα δελτία της αστυνομικής διεύθυνσης της Ημαθίας όσο και της των αντίστοιχων της κεντρικής Μακεδονίας και έχω καταλήξει στη διαπίστωση ότι οι αστυνομικοί έχουν γίνει ...μονοθεματικοί. Οι συλλήψεις αφορούν είτε σε οφειλέτες του δημοσίου είτε σε κατοχή χασίς.

Η δραστηριότητα των αστυνομικών κατά...
των συμπολιτών που είναι χρήστες χασίς είναι τόσο έντονη που καταντά αστεία. Δημοσιεύουν δελτία- ανακοινώσεις που ορισμένα από αυτά αναδεικνύουν το πόσο "παραγωγική" είναι η αστυνομία και αμέσως με έρχεται στο μυαλό η ρήση του Τσίπρα για την "κοινωνική υπεραξία" που παράγουν.

Είναι πραγματικά αστείο να μιλάμε για κατοχή ενός ή δυο γραμμαρίων φούντας. Είναι αστείο να μιλάμε ότι συνελήφθη συμπολίτης γιατί καλλιεργούσε δυο ή τρεις χασισιές στον κήπο του για να την "βγάλει" το χειμώνα και να μην αναγκαστεί να πληρώνει τα τσιγαριλίκια.

Είναι προφανές ότι η αστυνομία αν θέλει να είναι χρήσιμη, προσωπικά έχω άλλη άποψη, ας επικεντρωθεί στην εγκληματικότητα των συμμοριτών της χρυσής αυγής, ας επικεντρωθεί στην παραβατικότητα των πολιτικών που κλέβουν, των μεγαλοσχημόνων που καταπατούν κάθε νόμο και κανονισμό. Τότε ίσως θα είναι χρήσιμοι στο αστικό καθεστώς που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: