Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Δεν θα μπούμε στα σχολεία τον Σεπτέμβρη

Αποφασισμένοι να μην μπουν στις σχολικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο εμφανίζονται οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε άλλα τονίστηκε ότι «κακώς δεν ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις πριν δυο μήνες...»...


Οι καθηγητές τόνισαν ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει» και δεσμεύθηκαν να αγωνιστούν για να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. «Δεν θα επιτρέψουμε να αποδομήσουν τη δημόσια εκπαίδευση. Απολύουν 20.000 μαθητές, αυτό είναι το πολυνομοσχέδιο, 2.000 από τους οποίους από τη Θεσσαλονίκη, και άλλους 450 καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕΘ.

Στο ίδιο κλίμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών ΤΕΕ Δημ. Αμπόνης σχολίασε «Εάν εμείς οι 2.500 καθηγητές επρόκειτο να λύσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, πρώτοι θα μαζευόμασταν και θα αυτοπυρπολούμασταν στις πλατείες». Τόνισε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση ουσιαστικά πριμοδοτούν τα ιδιωτικά ΙΕΚ και σχολίασε ότι δεν είναι τυχαίο που προβαίνουν σε τεράστιες επενδύσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. «Ποιος νουνεχής επιχειρηματίας θα έριχνε τόσα λεφτά εν μέσω κρίσης, αν δεν ήξερε ότι θα έχει οφέλη;» αναρωτήθηκε.

Ο αντιπρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕΘ Γ. Λαθήρας σχολίασε ότι «είναι η πρώτη φορά μετά το 1911 που γίνονται απολύσεις στο Δημόσιο. Ουσιαστικά καταργούν το Σύνταγμα της χώρας» είπε και υποστήριξε ότι «έπρεπε να απεργήσουμε δύο μήνες πριν. Αποδείχτηκε πόσο δίκιο είχαμε. Αυτοί τινάζουν τα σχολεία στον αέρα και τα παραδίδουν στα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ».

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: