Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΣΙΑΚΑΣ Τον πληρώνει η Βουλή για να υμνεί τους ναζί

«Μας λένε ναζί, φασίστες, ρατσιστές, γιατί δεν μπορούν να μας πουν κλέφτες, απατεώνες, μιζαδόρους, λαμόγια», δήλωσε ο Γιώργος Μισιάκας στη συνέντευξή του. Μόνο που ξέχασε να βγάλει την μπλούζα που πρό











Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν είναι ναζιστές και ομοϊδεάτες του Χίτλερ. Κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αποτινάξουν το φασιστικό προφίλ τους και...
να εμφανίσουν προσωπείο ενός δημοκρατικά εκλεγμένου κοινοβουλευτικού κόμματος.

«Μας λένε ναζί, φασίστες, ρατσιστές, γιατί δεν μπορούν να μας πουν κλέφτες, απατεώνες, μιζαδόρους, λαμόγια», δήλωσε ο Γιώργος Μισιάκας στη συνέντευξή του. Μόνο που ξέχασε να βγάλει την μπλούζα που πρόδωσε τα «πιστεύω» του.
Με τις λαύρες ανακοινώσεις τους, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, τάχθηκαν υπέρ της διεκδίκησης του κατοχικού χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ομως, πριν αλέκτορα φωνήσαι, τα ψέματα της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτονται και οι φιλοναζιστικές απόψεις δεν μπορούν πια να κρυφτούν… Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ακροδεξιού κόμματος, την ίδια κιόλας εβδομάδα με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, πρωτοκλασάτο στέλεχος και… διορισμένος υπάλληλος στο ελληνικό Κοινοβούλιο εμφανίστηκε να φοράει μπλούζα με τα διακριτικά των «Ταγμάτων Εφόδου» του Χίτλερ!

Το σήμα των SA (συντομογραφία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στουρμαμπάιτλουνγκ, που σημαίνει τάγματα εφόδου) παραπέμπει στις οργανωμένες ομάδες του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος που βοήθησε τους ναζί «Μας λένε ναζί, φασίστες, ρατσιστές, γιατί δεν μπορούν να μας πουν κλέφτες, απατεώνες, μιζαδόρους, λαμόγια», δήλωσε ο Γιώργος Μισιάκας στη συνέντευξη που παραχώρησε σε εθνικιστική ιστοσελίδα. Μόνο που η μπλούζα που φορούσε στη φωτογράφησή του πρόδωσε τα πραγματικά του «πιστεύω». Τα διακριτικά των SA (συντομογραφία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στουρμαμπάιτλουνγκ, που στα Ελληνικά σημαίνει τάγματα εφόδου) παραπέμπουν στις οργανωμένες ομάδες του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος που βοήθησε τους ναζί να πάρουν την εξουσία στη Γερμανία και οι οποίες ομάδες είχαν εντολές με κάθε μέσο -ακόμη και με τη βία- να εκμηδενίσουν τους πολιτικούς αντιπάλους των ναζί.


Το σήμα των SA (συντομογραφία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Στουρμαμπάιτλουνγκ, που σημαίνει τάγματα εφόδου) παραπέμπει στις οργανωμένες ομάδες του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος που βοήθησε τους ναζί να πάρουν την εξουσία στη Γερμανία.
Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας, τα μέλη της ΧΑ κατάλαβαν την γκάφα τους και έσπευσαν να την εξαφανίσουν. Οσοι επισκέφθηκαν τελικά την ιστοσελίδα, είδαν τον Γ. Μισιάκα να φοράει απλώς το μαύρο μπλουζάκι του κόμματος…

Και αρθρογράφος
Τον πληρώνει η Βουλή για να υμνεί τους ναζί

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα jungle-report.blogspot.gr,ο Γιώργος Μισιάκας ή Μάστορας κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 υπήρξε ο επικεφαλής του μετώπου νεολαίας της ΧΑ και υπέγραφε την ομώνυμη στήλη. Οντας φανατικός θαυμαστής του συγκροτήματος Manowar, μετονόμασε αργότερα τη στήλη του σε «Μυστικό του Ατσαλιού». Μέσα από την αρθρογραφία του αποκαλύπτεται η εμμονή του στα κείμενα μίσους κατά κάθε αντίθετης άποψης. Αυτοθεωρούμενος ως γνήσιος εθνικοσοσιαλιστής, δεν παραλείπει μέχρι σήμερα να καταλήγει τα κείμενα μίσους του με τη φράση «Ζήτω η Νίκη!». Είναι φυσικά η ελληνική εκδοχή του γερμανικού ναζιστικού «Sieg Heil». Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε τελειώνει και τη συνέντευξή του στην οποία φοράει το μπλουζάκι των Ταγμάτων Εφόδου του Χίτλερ.
Εκτός από την «ιδεολογική» δράση του, ο διορισμένος από τη ΧΑ υπάλληλος της Βουλής έχει ασχοληθεί με τη νεοναζιστική ροκ μουσική της «Λευκής Δύναμης» (White Power). Στο βιβλίο του «Η Ιστορία της White Power Μουσικής», που εκδόθηκε από τον γνωστό χρυσαυγίτικο εκδοτικό οίκο «Αντεπίθεση» τον Αύγουστο του 2003, περιγράφει την πορεία του συγκεκριμένου είδους, τα τραγούδια του οποίου εξυμνούν τον Χίτλερ, τη βία και το ρατσιστικό μίσος.

Κάτω από την ομπρέλα του φασιστικού ροκ στεγάζονται και μπάντες που ανήκουν στα συναφή ρεύματα της «λευκής υπερηφάνειας» και του «Ροκ Ενάντια στον Κομμουνισμό» (RAC). Εκεί φαίνεται να συναντιέται με τον γνωστό -Εγέρθητω- «Καιάδα», τον βουλευτή Γ. Γερμενή, και τον έτερο «φιλόμουσο» υποψήφιο της ΧΑ και θερμό υποστηρικτή της ευγονικής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. «Γ… τον Βίζενταλ,/ γ… την Αννα Φρανκ,/ γ… κι όλη η φυλή του Αβραάμ./ Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω/ αχ, το Αουσβιτς, πόσο το αγαπάω!», είναι μόνο κάποιοι από τους στίχους του συγκροτήματος της «Λευκής Δύναμης» Πογκρόμ, μέλος του οποίου ήταν και ο Ματθαιόπουλος.

«Ποια είναι όμως αυτή η απαγορευμένη μουσική που ξυπνάει τα φυλετικά ένστικτα χιλιάδων Λευκών Νέων σ’ όλο τον κόσμο και προκαλεί ποινικές διώξεις από το εβραιοκρατούμενο σύστημα; Μια προσεγμένη έρευνα και μελέτη η οποία στοιχειοθετεί το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου και θα σας οδηγήσει σ’ έναν μουσικό κόσμο όπου το ξίφος και η ηλεκτρική κιθάρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη Σωτηρία της Λευκής Φυλής», αναφέρεται στο οπισθόφυλλο της έκδοσης του Γ. Μισιάκα.
Ο διορισμός

Ο Μιχαλολιάκος τον αντάμειψε για τη… μαχητικότητά του


Ο Γ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Τρικάλων, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος τον αντάμειψε για τη «μαχητικότητά» του διορίζοντάς τον ως μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του στη Βουλή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ υπ. αριθμ. 390 της 14ης Αυγούστου 2012. Αλλωστε, ο Τρικαλινός πολιτευτής δεν θεωρείται τυχαίο πρόσωπο. Είναι από τα παλαιότερα στελέχη της φιλοναζιστικής οργάνωσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Θεωρείται ένας από τους βασικούς υπευθύνους του ιδεολογικού τομέα της Χρυσής Αυγής.

Στα άρθρα που δημοσιεύει στην εφημερίδα-όργανο της ΧΑ, αλλά και σε βιβλία που έχει εκδώσει και αφορούν κυρίως την εθνικιστική μουσική, φέρεται να χρησιμοποιεί το όνομα «Γιώργος Μάστορας». Με αυτό γράφει και υπογράφει τις απόψεις του, γενικά για τις ιδεολογικές αναζητήσεις που πρέπει να έχει ένας χρυσαυγίτης ή πιο ειδικά για πρόσωπα και πράγματα που τολμούν να πάνε κόντρα στην εξάπλωση της φασιστικής βίας. «Τσακίστε με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, ό,τι κι αν χρειαστεί, τον κάθε βλάκα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει εσάς και τις Ιδέες σας. Κάντε τους να μετανιώσουν για τις επιλογές τους…», σημειώνει σε ένα από τα περίφημα κείμενά του.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

mapsara@pegasus.gr

Πηγη:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: