Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΕΛΛΑ - Ο Θ. Θεοδωρίδης για την περίπτωση αργίας του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη

Τον κίνδυνο της αργίας αντιμετωπίζει ακόμη ένας από τους αντιπεριφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες από το 2001 που ήταν δήμαρχος Κρύας Βρύσης, για την υπόθεση ενός έργου.
 
Ο ίδιος πάντως δεν ανησυχεί καθώς... επισημαίνει ότι στην τελική τους έκθεση οι επιθεωρητές τον απαλλάσσουν από κάθε κατηγορία και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Η υπόθεση χρονολογείται από το 2001 και έκτοτε έχει πάει δυο φορές στο αρχείο, μέχρι που την ανέσυραν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης το 2011 και έπειτα από έρευνα έκαναν καταλογισμούς σε μια σειρά υπαλλήλων και στελεχών του τότε δήμου. Ο κ. Θεοδωρίδης εξήγησε στη Voria.gr ότι το όλο θέμα αφορά σε έργο κατασκευής 15 χιλιομέτρων αποχετευτικού δικτύου, με συνδέσεις και αντλιοστάσια, το οποίο έγινε με αυτεπιστασία.
 
«Το εργολαβικό όφελος που πετύχαμε ήταν 30%. Έπρεπε να πληρώσουμε το συγκεκριμένο έργο 5,5 – 6 εκ. ευρώ και τελικά το πληρώσαμε με 830.000 ευρώ. Πρόκειται για αστεία περίπτωση. Κάναμε μελέτη 930.000 ευρώ για το έργο που τελικά κόστισε 830.000 ευρώ. Ευτυχώς, υπήρξε συμπληρωματική έρευνα και τελική έκθεση, η οποία απορρίπτει όλες τις κατηγορίες». Με έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών πάντως, από το τέλος του προηγούμενου Μαΐου (21/5/2013) έκανε «γνωστοποίηση ποινικής δίωξης κατά υπαλλήλων, λειτουργών και οργάνων των Φορέων του Δημοσίου» στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
 
Το έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στα χέρια του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιου Καρούντζου, ο οποίος έχει εξετάσει την υπόθεση και μόνο «αστεία» δεν τη βρίσκει, αντιθέτως έχει επισημάνει ότι «είναι σοβαρά τα πράγματα». Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών ενημερώνει ότι άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του αντιπεριφερειάρχη και άλλων δυο ατόμων «για ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με συνολικό περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου και απλή συνέργεια από κοινού σε απάτη στο δικαστήριο από κοινού με περιουσιακό όφελος άνω των 150.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου, αδικήματα που φέρονται να έχουν τελέσει ,με την ιδιότητα ο πρώτος (σ.σ. ο αντιπεριφερειάρχης) του δημάρχου, μέλους της Δημαρχιακής Επιτροπής και μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων του τέως Δήμου Κρύας Βρύσης του Ν. Πέλλας και του μέλους του Δ.Σ. της τέως Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κρύας Βρύσης του Ν. Πέλλας, ο δεύτερος του υπαλλήλου της ΤΥΔΚ Ν. Πέλλας και ο τρίτος του προέδρου του Δ.Σ. της τέως Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Κρύας Βρύσης…».
 
Ποινική δίωξη ασκείται για την ίδια υπόθεση σε έναν καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλα έξι άτομα (μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής), αλλά και άλλα έξι άτομα, μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κρύας Βρύσης. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε βάσει της αναφοράς της Οικονομικής Επιθεώρησης Υπολοίπου Κεντρικής Μακεδονίας και έχει υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης περιμένει μετά τη συμπληρωματική έκθεση της Οικονομικής Επιθεώρησης (την έχει στα χέρια του με ημερομηνία 15 Απριλίου 2013), η οποία απορρίπτει τις κατηγορίες να απαλλαχτεί πλέον και τυπικά, αλλά και να μην υπάρξει θέμα αργίας του. Αποδίδει την όλη υπόθεση σε πολιτικές σκοπιμότητες ενός αντιπολιτευόμενου την περίοδο της δημαρχίας του στην Κρύα Βρύση.
 
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: