Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ο οργανισμός προχωρά στην ίδρυση 4  φαρμακείων προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να διευκολύνει τους ασφαλισμένους, που αδυνατούν να πληρώσουν...
συμμετοχή για την αγορά των αναγκαίων για την υγεία τους φαρμάκων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λειτουργία των φαρμακείων και οι όροι χορήγησης των φαρμάκων θα καθορίζονται από τον ΕΟΠΥΥ και θα εποπτεύονται από τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. 

Ποιες ακριβώς είναι οι «διευκολύνσεις» η ανακοίνωση μας το κρύβει!....Οι ασφαλισμένοι, που θα δικαιούνται φάρμακα χωρίς να πληρώνουν συμμετοχή, θα πρέπει να διαθέτουν ορισμένες οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά προφανώς θα καθοριστούν από τον ΕΟΠΥΥ στο μέλλον. Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά στον θεράποντα γιατρό τους για εξέταση και αυτός μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή αν είναι δικαιούχος του προγράμματος φαρμάκων χωρίς συμμετοχή!

Από την ανακοίνωση γίνεται φανερό ότι δεν πρόκειται για μέτρο που αφορά στην χορήγηση δωρεάν φαρμάκων και την ιατρική προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και άπορων ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ πολιτών, ούτε έστω αφορά άλλες ειδικές ευπαθείς ομάδες ανασφάλιστων, όπως είναι λ.χ οικογένειες εργαζομένων με παιδιά, στις οποίες και οι δύο γονείς είναι άνεργοι ή επαγγελματίες που πτώχευσαν, αλλά παραμένουν χωρίς καμιά ασφαλιστική προστασία, γιατί χρωστάνε στην εφορία ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία, περιπτώσεις ανθρώπων με αναπηρία, που είναι άποροι, έγκυες ανασφάλιστες, άστεγοι και άλλες κατηγορίες  ανασφάλιστων ομάδων που αριθμούν χιλιάδες. Από τον αόριστο τρόπο που είναι διατυπωμένη η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ είναι φανερό ότι κάτω από τις εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το πρόβλημα της κατάρρευσης του ΕΣΥ και της προστασίας των χιλιάδων άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οι αρχιτέκτονες των αντιλαϊκών πολιτικών και της κατάργησης  των κοινωνικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, ετοιμάζουν μια ακόμα επιχείρηση κοροϊδίας..

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είναι:

Αθήνα: Λεωφόρο Αλεξάνδρας 119

Καλλιθέα: Δαβάκη 44

N. Ιωνία: Αλ. Παναγούλη 91

Πειραιά: Μπουμπουλίνας 7-13

Δεν υπάρχουν σχόλια: