Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η επίθεση στον Μπαλασόπουλο είναι γιατί θέλουν να τα εκχωρήσουν όλα στους εργολάβους

Τα τελευταία 24ωρα τα Μ.Μ.Ε. των εργολάβων, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και τα φερέφωνα της κυβέρνησης που υπηρετεί τους δανειστές και όχι τους Έλληνες πολίτες, έχουν στοχοποιήσει τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμη Μπαλασόπουλο εξαπολύοντας εναντίον του τόνους λάσπης, συκοφαντίες και ύβρεις. Επί της ουσίας όμως επιτίθενται στους...
εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις τους, να πλήξουν το θεσμό και να λεηλατήσουν τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Αιτία, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στην απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης να απολύσει 6.000 Δημοτικούς Αστυνομικούς και Σχολικούς Φύλακες σήμερα. Αύριο, μπορεί να είναι μερικές χιλιάδες ακόμη συνάδελφοι που θα οδηγηθούν στην ανεργία με την τακτική του «ξαφνικού θανάτου», η οποία εγκαινιάσθηκε με την Ε.Ρ.Τ. και παγιώνεται. Με Υπουργική Απόφαση, όπως προβλέπει το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση θα μπορούν να καταργηθούν θέσεις εργασίας, ειδικότητες και ολόκληροι κλάδοι.

Περίμενε η κυβέρνηση πώς οι εργαζόμενοι θα αποδεχθούν να πάνε σπίτια τους και να ταΐσουν τα παιδιά τους αέρα κοπανιστό. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και την προάσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών και των εργολάβων θέλει να λεηλατήσει, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εργολάβοι, ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε., μανιωδώς θέλουν να τους εκχωρηθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα για να θησαυρίσουν οι ίδιοι σε βάρος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: