Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Υποψήφιοι προς απόλυση 70.000 υπάλληλοι του… «μαλακού ΑΣΕΠ»

Απροστάτευτους αφήνει η κυβέρνηση με διάταξη που εντάχθηκε στο Πολυνομοσχέδιο περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν μεν μέσω ΑΣΕΠ αλλά οι προκηρύξεις των διαγωνισμών δεν έγιναν από την Ανεξάρτητη Αρχή αλλά από το...
τους ίδιους τους φορείς. Πρόκειται, προφανώς, για το «μαλακό ΑΣΕΠ» σε αντίθεση με το «σκληρό ΑΣΕΠ», όρο που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης για να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι ακόμη κι αν ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να απολυθούν αλλά θα επαναπροσληφθούν σε άλλη θέση στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με τη συγκεκριμένη διάταξη μέσω μοριοδότησης, στην ουσία εξαιρούνται από τις αρνητικές… παρενέργειες της διαθεσιμότητας (βλ. απολύση μετά από οκτώ μήνες), διασφαλίζοντας μια θέση στο Δημόσιο:

-Οι υπάλληλοι που διορίστηκαν στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
-Όσοι προσελήφθησαν με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Ωστόσο όσοι προσελήφθησαν με διαγωνισμούς που προκήρυξαν και διενήργησαν διάφοροι φορείς του δημοσίου (δήμοι πανεπιστήμια, ΝΠΙΔ κλπ) και τα αποτελέσματά του ελέγχθηκαν και επικυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ δεν μοριοδοτούνται ανάλογα με τις προηγούμενες δύο κατηγορίες, με αποτέλεσμα να έχουν αυξημένες πιθανότητες να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για περίπου 70.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους 200.000 που προσλήφθηκαν τα τελευταία 19 χρόνια λειτουργίας του ΑΣΕΠ.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/ipopsifioi-pros-apolisi-70-000-ipalliloi-tou-malakou-asep

Δεν υπάρχουν σχόλια: