Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η Δωδώνη θα επιστρέψει στους φυσικούς ιδιοκτήτες της, δηλώνουν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκβιασμοί και το σχέδιο διάλυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής δεν θα περάσουν, δηλώνουν οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Δεν είναι υποχρεωμένοι να φέρνουν το γάλα τους στη ΔΩΔΩΝΗ. Έχουμε μία ελεύθερη οικονομία και όποιος θέλει επιλέγει όποιον συνεργάτη επιθυμεί»
 
Με αυτή την ωμή δήλωση του...
αντιπροέδρου του Δ.Σ της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Βιτάλη αποκαλύπτεται με τον πιο κυνικό τρόπο πόσο προσχηματικές ήταν οι δηλώσεις κατά τη διαδικασία πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, ότι δηλαδή η εταιρία θα στήριζε την αγροτική παραγωγή της Ηπείρου και πως η αξιοποίηση του προσωπικού και η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους θα αποτελούσε προτεραιότητα.
 
Η συστηματική άρνηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα να συζητηθεί το θέμα της Δωδώνης στη Βουλή, αγνοώντας την κατάθεση και επανακατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει πως η απαξίωση της ΔΩΔΩΝΗΣ σημαίνει απαξίωση της κτηνοτροφίας της Ηπείρου στο σύνολό της και δεν αποτελεί έλλειψη πολιτικής βούλησης αλλά πολιτική επιλογή.
 
Είναι η αντιμετώπιση των πολιτικά επιλεγμένων επενδυτών απέναντι σε όσους ζητούν τα δεδουλευμένα τους, με την κυβέρνηση να έχει εξαφανιστεί με το που ολοκλήρωσε την πώληση-χάρισμα που τόσο καιρό πάσχιζε να επιβάλλει στους πολίτες της Ηπείρου.
 
Η ΔΩΔΩΝΗ είναι δημιούργημα του κτηνοτροφικού κόσμου της Ηπείρου και είναι τουλάχιστον περίεργο να απειλούνται με εκδίωξη οι φυσικοί ιδιοκτήτες-κτηνοτρόφοι παραγωγοί, από εκείνους που με διαδικασίες fast-track “παρέλαβαν” μια υγιή συνεταιριστική επιχείρηση έναντι ενός ευτελέστατου αντιτίμου, χωρίς να έχει διαλευκανθεί αν έχουν επιστρέψει τα χρήματα που όφειλαν.
 
Η ίδια η κοινωνία της Ηπείρου δεν θα επιτρέψει στους εκφραστές της μνημονιακής κοινοπραξίας, αυτούς που ξεπούλησαν την ΑΤΕ και «χάρισαν» τη Δωδώνη να προχωρήσουν τώρα και στη διάλυση της αγροτικής παραγωγής.
 
Η Δωδώνη θα επιστρέψει στους φυσικούς ιδιοκτήτες της.
 
Χρήστος Μαντάς, Κώστας Μπάρκας, Όλγα Γεροβασίλη

1 σχόλιο:

ΠΕΠΠΑΣ είπε...

Η Δωδώνη θα επιστραφεί, λένε! Τα κατασχεμένα από τις τράπεζες σπίτια όμως, να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους θεωρήθηκε "ανώριμο" να περάσει, στην παρούσα φάση,στο κείμενο των "θέσεων" στο πρόσφατο συνέδριο. Και τα Λιμάνια, και τα Αεροδρόμια και τα οικόπεδα φιλέτα και οι ΔΕΚΟ, κλπ. Ολα θα ξαναγίνουν όπως πρίν και δεν θα αναγνωριστούν οι συμβάσεις και τα συμβόλαια τύπου φαστ τρακ μέσω ΤΑΙΠΕΔ....γιατι το λέει ο Τσίπρας....έτσι απλά! Μόνο για την πρώτη κατοικία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αγαπητοί κι έτσι όσοι μείνουν στους δρόμους χωρίς το σπίτι τους μετά από κατάσχεση λόγω χρεών, γι αυτούς εχουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΜΚΟ) ιδρύσει που θα δίνει μπουκάλια με λάδι, εθελοντικές δράσεις - αντίδοτο στις αυτοκτονικές τάσεις - και στην καλύτερη κανά δωμάτιο σε κάποια από τα δεκάδες ξενοδοχεία "ημιπαραμονής" πέριξ της πλατείας Ομονίας, απ΄αυτά που θα μισθώσουμε για να στεγαστούν οι χιλάδες άστεγοι νεόπτωχοι. Για χοντρό δούλεμα μιλάμε!