Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Αποχώρησε πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Βενιζέλος στο Ηράκλειο

Σε κλοιό διαδηλώσεων η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη Κρήτη. Η κάθοδός του στο Ηράκλειο γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου. Μάλιστα στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν...
ολοκληρώσει την ομιλία του.

Συγκεκριμένα, στις 22.00 ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι «δρακόντεια». Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες. Οιι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι αστυνομικούς που προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα άγνωστος πέταξε ένα μπουκάλι γεμάτο νερό προς τον κ. Βενιζέλο, ενώ η αστυνομία αμέσως προχώρησε στην προσαγωγή του. Τελικά ο κ. Βενιζέλος έφυγε από την περιοχή χωρίς να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Νωρίτερα στις 17.00 ο κ. Βενιζέλος είχε προγραμματίσει σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί και για λόγους ασφαλείας, αλλά και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων, έγινε αλλαγή στο πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου. Ωστόσο το πρόγραμμα των συναντήσεών του θα γίνει κανονικά.

Πάντως οι εκπαιδευτικοί δεν πτοήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθήνθηκαν προς το ξενοδοχείο, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

πηγή: ΠΘ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γιατί καλέ? Αφού τον αγαπάμε...