Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΚΡΗΤΗ - Πογκρόμ συλλήψεων ελεύθερων κατασκηνωτών σε Ελαφονήσι και Γαϊδουρονήσι

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις κατά των κατασκηνωτών που επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ για τις διακοπές τους.
Μετά το Γαϊδουρονήσι απέναντι από την Ιεράπετρα, στο Λασίθι της Κρήτης, όπου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης κατασκηνωτών, εις βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις, ήρθε η...
ώρα του νομού Χανίων.

Εκεί, στο Ελαφονήσι, στα νοτιοδυτικά του νομού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σύμφωνα με το flashnews συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ υποβλήθηκαν 22 μηνύσεις σε κατασκηνωτές.

Το επιχείρημα πίσω από τις επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, η υποδιεύθυνση Ασφάλειας και του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, είναι ότι οι κατασκηνωτές βρίσκονταν σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και σε χώρο Natura.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν δύο άτομα που έφεραν μικροποσότητα χασίς.

Στους κατασκηνωτές σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης, ενώ τα άλλα δύο άτομα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ανάλογη επιχείρηση για απομάκρυνση κατασκηνωτών είχε γίνει και στις 9 Ιουλίου στην περιοχή της Πρέβελης ενώ οι αστυνομικές αρχές προειδοποιούν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στο προσχέδιο του νέου νόμου για τον τουρισμό προβλέπεται αύξηση του προστίμου για το ελεύθερο κάμπινγκ, από τα 147 στα 300 ευρώ.

Αναμένονται τα “αντανακλαστικά” της αστυνομίας και του υπουργείου τουρισμού στα σχέδια κατασκευής φαραωνικών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε περιοχή Natura του Λασιθίου με αδιαφανείς διαδικασίες εκ μέρους Invest in Greece και με τις ευλογίες της εκκλησίας, αλλά και στην καταπάτηση αιγιαλού από μεγαλοξενοδόχους της Κρήτης ακόμα και σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές όπως ο υγρότοπος Αλμυρού.

Καταπώς φαίνεται τόσο σε επίπεδο υπουργείου όσο και σε επίπεδο αστυνομίας, η πολυθρύλητη “κρητική λεβεντιά” εξαντλείται στους ελεύθερους κατασκηνωτές.


— Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας, σε τουριστικές περιοχές, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή νήσο Χρυσή.

»Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura και χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

»Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας 23, 25, 26, 28 και 31 ετών και ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, για κατοχή κάνναβης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 31,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

»Επιπλέον, σε ακόμη είκοσι άτομα (κατασκηνωτές) σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης».

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: