Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη Μαρκέτου, Κουρουνδή, Καμτσίδου, Λαθήρα, Τορπουζίδη για τη σύλληψη και δικαστική δίωξη των αγωνιστών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης η συνέντευξη Τύπου της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Πρώτος μίλησε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΚΕΕΡΦΑ και επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Σπύρος Μαρκέτος, ο οποίος...
αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά της σύλληψής του, τονίζοντας ότι οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ποινικοποίησαν τη στοιχειώδη έκφραση αλληλεγγύης. Επίσης, ζήτησε την κατάργηση του ρατσιστικού νομοθετικού πλαισίου, που αποσκοπεί στη στοχοποίηση μεταναστών και προσφύγων, αλλά και στην τρομοκράτηση του ντόπιου πληθυσμού.
Ο Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αντιπαρέβαλε τη μεταχείριση της δεκαεξάχρονης κοπέλας από τη Σομαλία με την υποδοχή που επιφύλαξε η κυβέρνηση στον Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για συνειδητή προσπάθεια του συστήματος να μετατρέψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση.

Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ
και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη σύλληψη των δύο αγωνιστών του αντιρατσιστικού κινήματος και αναφέρθηκε στα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχονται πλέον η δημοκρατία και το κράτος δικαίου.


Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μίλησε ο Γιάννης Λαθήρας, αντιπρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που είπε ότι εκείνη που πρέπει να οδηγηθεί στο «εδώλιο» είναι η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία και όχι να κυνηγιούνται.

Ο Κώστας Τορπουζίδης, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη ρατσιστική πολιτική της που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στο Αιγαίο και τόνισε το γεγονός ότι ξοδεύει εκατομμύρια για φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επίσης, ζήτησε τη νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και την απόδοση ιθαγένειας σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Την αλληλεγγύη της στους δύο διωκόμενους αγωνιστές εξέφρασε εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων η Ελεάννα Ιωαννίδου.

Δεκάδες ψηφίσματα και ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί από πολιτικούς, κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πανεπιστημιακούς φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: