Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"Αξιοκρατικές" οι προσλήψεις των μετακλητών στον ΣΥΡΙΖΑ - Ήταν οι γονείς και βόλεψαν και το παιδί τους αξιοκρατικά πάντα- ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Χτες έγραψα ένα σχόλιο με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε, και καλώς, ο Σ. Κεδίκογλου γιατί προσέλαβε την φιλενάδα του στο γραφείο του στο υπουργείο. Το σχόλιο αυτό αφορούσε στους ΣΥΡΙΖΑιους που ξεσπάθωσαν εναντίον του κατηγορώντας τον για αναξιοκρατία, και...
καλώς έκαναν, και για βόλεμα της φίλης του, και πάλι καλώς έκαναν.

Όμως, ξέχασαν να πουν, έστω και μια κουβέντα για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα τους τώρα που έγινε μεγάλο και πλέον θεωρείται κόμμα εξουσίας. "Ξέχασαν" να αναφερθούν σε αντίστοιχα φαινόμενα βολέματος ημετέρων στη Βουλή, στα βουλευτικά γραφεία, στο προεδρικό γραφείο, όπου τέλος πάντων έχει εκ του νόμου δικαίωμα να προσλάβει μετακλητούς υπαλλήλους ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ξέχασαν" να αναφερθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις, απαντήσεις, ονόματα και διευθύνσεις από το κόμμα τους σχετικά με τους υπαλλήλους που απασχολούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους βουλευτές και να μάθουν και μαζί μ΄ αυτούς κι εμείς αν και πότε έγινε προκήρυξη, επιλογή και από ποιον, με ποια κριτήρια ρε αδερφέ προσλήφθηκαν όλοι αυτοί και πληρώνονται, και αυτοί, από τους φορολογούμενους.

"Ξέχασαν" να μιλήσουν για τα του οίκου τους και με μένος ορισμένοι στράφηκαν εναντίον μου καταλογίζοντας σε μένα "μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ", ότι "ρίχνω νερό στο μύλο της ΝΔ", ότι δεν βοηθάω να γίνει κυβέρνηση, ότι λέω ψέματα κλπ.

Η τακτική αυτή είναι γνωστή από παλιά. Και στο ΠΑΣΟΚ τα ίδια λέγανε. Απαιτούσαν από το ΚΚΕ και από τον ΣΥΝ τότε να είναι συνοδοιπόροι με κλειστά τα μάτια, να ανέχονται κάθε ανοησία ή μαλακία του Αντρέα και των υποτακτικών του στο όνομα "να μην έρθει η Δεξιά".
Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να θίξει και το θέμα αυτό. Αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των μετακλητών που απασχολεί γιατί αμέσως θα φανεί το όργιο της συναλλαγής και του βολέματος των ημετέρων του κομματικού συστήματος.

Για ποια αξιοκρατία λοιπόν μιλάει και πως την εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν δίνει πρώτος το παράδειγμα και λειτουργώντας με διαφάνεια να βγει και να πει στο λαό που εξαθλιώνεται μέρα με τη μέρα ότι το επιστημονικό δυναμικό που απασχολεί προσλήφθηκε με αδιάβλητα κριτήρια και δουλεύει νυχθημερόν για το δικό του καλό προετοιμάζοντας τους βουλευτές και το πολιτικό προσωπικό για να κάνουν όσο το δυνατόν πιο άρτια τη δουλειά του.

Κλείνοντας να πω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό και με κανέναν από αυτούς που προσλήφθηκαν ως μετακλητοί υπάλληλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι γνωρίζουν ότι έγιναν οι προσλήψεις με μοναδικό κριτήριο την στενή προσωπική σχέση των βουλευτών και των ανθρώπων των μηχανισμών με τους προσληφθέντες. Υπήρξαν και ποσοστώσεις με τις συνιστώσες και είναι παγκοίνως γνωστό.
Εκείνο όμως που προκαλεί είναι ότι ορισμένες περιπτώσεις είναι εξόφθαλμες. Γνωρίζω μια πρόσληψη που δούλευε σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  έφυγε από πολιτικό γραφείο βουλευτή που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναβαθμίστηκε. Άνθρωπος του μηχανισμού, μέλος της ΚΕ του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στοιχείο που κάνει προκλητική την περίπτωση αυτή είναι ότι και οι γονείς του μετακλητού υπαλλήλου πέρασαν αρκετά χρόνια στο πρόσφατο παρελθόν την ζωή τους στα βουλευτικά γραφεία του ΣΥΝ. Και να φανταστείτε, τότε ήταν λίγοι οι βουλευτές αλλά αυτοί όχι μόνο έβρισκαν άκρη αλλά βόλεψαν και το παιδί τους.
Αξιοκρατικά πάντα.

5 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά πρώτα θα ήθελα κάποιο στοιχείο κάποιο όνομα καραμπινάτης τοποθέτησης ή διορισμού απλά το άρθρο σας είναι πολύ γενικό και πολύ στοχευμένο

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι θέσεις δεν είναι με προκήρυξη αλλά βάζεις δικούς σου ανθρώπους εκ των πραγμάτων. Νομίζω είναι και λογικό να έχεις έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης, δικό σου παιδί, στο βουλευτικό σου γραφείο ή στο γραφείο του προέδρου του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

εχεις καποιο στοιχειο η απλως πετας λασπη? πες ονοματα για να σε πιστεψουμε,

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμη καταγγελία για ανώνυμους διορισθέντες. Λάσπη και μόνο λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

Το σοβαρότερο και ζητούμενο είναι αν πρέπει τα κόμματα της κομμουνιστικής και της ριζοσπαστικής αριστεράς να αποδέχονται τα προνόμια που τους παρέχει το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα. marmaras