Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑTENISTAS

Σε μία νέα πρωτοβουλία προέβησαν οι ακτιβιστές atenistas. Δημιουργία χάρτη με τα προβληματικά σημεία της πόλης. Φωτογραφίες στέλνουν οι πολίτες και σταδιακά διαμορφώνεται ένας χάρτης με τα σημεία στην πόλη που χρειάζονται αναβάθμιση. Λακούβες, κομμένοι δρόμοι, ατημέλητα πεζοδρόμια....
Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, θανατηφόρες λακούβες σε οδικά δίκτυα, κακοφτιαγμένα πεζοδρόμια, προβληματικές υπόγειες διαβάσεις στάθηκαν αφορμή για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου χάρτη των ακτιβιστών atenistas, που έκανε το ντεμπούτο του στο διαδίκτυο την Τρίτη.

Η νέα πρωτοβουλία της ομάδας που έχουν στόχο να δράσουν αποτελεσματικά για την ποιοτική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης είναι να συγκεντρωθούν φωτογραφίες προβληματικών σημείων της Αθήνας, τις οποίες αποστέλλουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Ο κάθε πολίτης τις αναρτά σε χάρτη της τεχνολογίας google map, τον οποίο μπορεί να επισκεφτεί στην ιστοσελίδα www.atenistas.gr/map.

Από την στιγμή που ο χάρτης προβλημάτων τέθηκε σε λειτουργία, η επισκεψιμότητα απογειώθηκε και ήδη έχουν επισημανθεί 50 σημεία στην πόλη που χρήζουν της προσοχής της πολιτείας. Οι ίδιοι οι atenistas ελπίζουν ο χάρτης να εμπλουτιστεί με περισσότερα σημεία άμεσα, ενώ καλούν όσους πολίτες μπορούν να προσθέσουν κάτι από τη γειτονιά τους, να το πράξουν σύντομα.

Ο χάρτης μέχρι στιγμής, διαμορφώνεται από καρφιτσωμένα κόκκινα σημαιάκια, στα οποία ο χρήστης μπορεί, κάνοντας ένα κλικ, να δει από κοντά τα προβληματικά σημεία και την περιγραφή από τον κάθε πολίτη που το έχει δημοσιεύσει.

"Στόχος μας είναι οι αρμόδιοι να μπορέσουν επιτέλους να επέμβουν άμεσα, για να ομορφύνουν την πόλη", σημειώνουν τα μέλη της πρωτοβουλίας στον Ελεύθερο Τύπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: