Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ. ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ"

Η καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Καστανιάς της προηγούμενης περιόδου και οι εκλογές για την ανάδειξη του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», κέντρισαν το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.
Αποδοκιμασία για τον εκπρόσωπο στην «Παναγία Σουμελά»
Για το μεν πρώτο τακτικό θέμα, «Επί αιτήματος Ποντιακών Σωματείων Δήμου Βέροιας», μετά από αρκετή συζήτηση, το Σώμα αποφάσισε να εγκρίνει σχεδόν ομόφωνα το εισηγητικό του θέματος, που έκανε λόγο για αποδοκιμασία της ενέργειας να οριστεί από το Τοπικό Συμβούλιο Καστανιάς ο εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά.
Για το θέμα, μόνο ο Χρήστος Τσιούντας ψήφισε λευκό, καθώς όπως υποστήριξε "δεν είναι το Τοπικό Συμβούλιο υπεύθυνο για την απόφαση που πήρε, αλλά ο Δήμος Βέροιας που δεν έλαβε την απόφαση όταν έπρεπε".

Χωρίς αποτέλεσμα οι διαδικασία εκλογής του «Συμπαραστάτη»
Στη διαδικασία της ανάδειξης του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», έθεσαν 16 πολίτες υποψηφιότητα, από τους οποίους ισοψήφησαν με 7 ψήφους έκαστος, από τους 40, οι Αγαθόνικος Δελάβερίδης και Δημήτρης Τροχόπουλος.
Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: Αγαθόνικος Δελαβερίδης 7 ψήφοι, Δημήτρης Τροχόπουλος 7 ψήφοι, Παύλος Πετρομελίδης 5 ψήφοι, Γρηγόρης Μπρανιώτης 4 ψήφοι, Σοφία Ζεϊμπέκη 4 ψήφοι, Μιχάλης Μελιόπουλος 3 ψήφοι, Γιώργος Καφτεράνης 2 ψήφοι, Γιάννης Αγγέλογλου 2 ψήφοι, Στέλιος Μηλιόπουλος 1 ψήφος, Γιώργος Παπαδόπουλος 1 ψήφος, Νίκος Πατσιαβούρας 1 ψήφος, Δέσποινα Τσεπελάκη 1 ψήφος, Τζένη Μαρκοπούλου 1 ψήφος, ενώ οι Στέργιος Ζυγουλιάνος, Παντελής Ζωγράφου και Αγγελική Ζησέκα δεν έλαβαν καμία ψήφο. Από τους 41 δημοτικούς συμβούλους υπήρχε ένας απών, και από το σύνολο των 40 ψηφισάντων, βρέθηκαν 39 έγκυρα και 1 λευκό.
Όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», θα ακολουθήσουν νέες διαδικασίες, μέχρι να αποσπάσει κάποιο πρόσωπο τα 2/3 των ψήφων. Οι εκλογές – όσες χρειαστούν ακόμα – θα διεξάγονται σε κάθε συνεδρίαση και δυνατότητα συμμετοχής έχουν τόσο όσοι έλαβαν μέρος στις προηγούμενες διαδικασίες (ανανεώνοντας την αίτησή τους), όσο και όποιος άλλος το επιθυμεί.


Νέος πρόεδρος στη ΔΕΥΑΒ ο Δημήτρης Δάσκαλος
Με πλειοψηφία και την υποστήριξη από τις παρατάξεις Ουσουλτζόγλου και Τσαβδαρίδη, ορίστηκε ο Δημήτρης Δάσκαλος νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα, λόγω αντιδημαρχίας, Νίκο Μωϋσιάδη, έπειτα από σχετική πρόταση της Δημάρχου Βέροιας.
Ο κ. Δάσκαλος ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και δεσμεύτηκε να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες της ΔΕΥΑΒ, μετά και την συγχώνευση νέων περιοχών στη δικαιοδοσία της.

Συζήτηση για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων της Ημαθίας
Μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης ήταν και το εξ αναβολής θέμα για την έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου στις σχεδιαζόμενες (;) συγχωνεύσεις σχολείων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκε ψήφισμα το οποίο καταρτίστηκε από κοινού από τους Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου και Χρήστο Τσιούντα και ψήφισμα που κατέθεσε εκ μέρους των «Ενεργών Πολιτών» η Χρύσα Σαββαΐδου, ενώ ο Αργύρης Γκαμπέσης έθεσε ως δική του πρόταση του απορριφθέν, κατά την προηγούμενη διαδικασία, ψήφισμα των καθηγητών, δασκάλων και γονέων της Ημαθίας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σφηκιάς Γιάννςη Χειμώνας και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικού Σχολείου Σφηκιάς Βασίλης Χειμώνας, μετέφεραν την έντονη αντίθεση όλων των γονέων και κατοίκων του χωριού στην φημολογούμενη κατάργηση του δημοτικού σχολείου του χωριού, ενώ ανάλογες διαμαρτυρίες μετέφερε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δασκίου Σωκράτης Μισοκέφαλος.
Τελικά, την πλειοψηφία των ψήφων πήρε το ψήφισμα που κατάρτισαν οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων δημοτικών παρατάξεων, μέσω του οποίου εκφράζεται η βούληση του Σώματος για από κοινού αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις όποιες συγχωνεύσεις, με την προϋπόθεση αυτές να βελτιώσουν την παρεχόμενη παιδεία.
πηγή: ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: