Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πέλλας Ηλ. Θεοδωρίδης με επιστολή του θέτει το πρόβλημα της πληρωμής των ροδακινοπαραγωγών με τρόπο που είναι άκρως ενημερωτικός και παραστατικός. Η επιστολή του κ. Θεοδωρίδη είναι:
Η συμφωνία του Σεπτέμβρη μεταξύ Βιομηχάνων – Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, προέβλεπε:

Α) την πληρωμή των παραγωγών βιομηχανικού ροδάκινου μέχρι τις 31-12-2010.
Β) την πληρωμή μέχρι τον Μάρτιο δύο (2) τουλάχιστον λεπτών, κατά κιλό εάν εξασφάλιζαν τιμή 12,5 Ευρώ ανά κιβώτιο.
Ποτέ και κατά κανένα τρόπο δεν μπήκε ρήτρα ή προϋπόθεση για πληρωμή ή επιστροφή Φ.Π.Α. ή η δανειοδότηση με εγγύηση του Δημοσίου.
Η εγγυοδοσία του Δημοσίου για την δανειοδότηση υπογράφηκε. Η επιστροφή Φ.Π.Α. μέχρι 3 εκ. Ευρώ σε μετρητά θα υπογραφεί εντός του μήνα, αλλά κυρίως η πώληση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 40-50% υψηλότερα από πέρσι, ταυτόχρονα με την ανυπαρξία αζήτητων ποσοτήτων για την φετινή χρονιά επιβάλλουν την άμεση αποπληρωμή των οφειλών τους προς τους παραγωγούς, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από τις χαμηλές τιμές, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής και την οικονομική κρίση που μαστίζει την Χώρα.
Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ότι η τελευταία χρονιά των ανυπεράσπιστων ραδακινοπαραγωγών και γενικά των αγροτών ήταν το 2010.
Οι μεγάλες αλλαγές που για πρώτη φορά θα νομοθετήσουμε τώρα (οι νέοι ομοειδείς συνεταιρισμοί μεγέθους, η συμβολαιακή γεωργία, το μητρώο εμπόρων, τα δημοπρατήρια προϊόντων) θα εισαγάγουν Ευρωπαϊκά πρότυπα οργάνωσης της παραγωγής και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα και θα απαλλάξουν του Έλληνες αγρότες από το πλιάτσικο της Ελληνικής αγοράς.

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: