Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΝ

Άμεση επίλυση του προβλήματος των μεταναστών που διανύουν την 25η ημέρα απεργίας πείνας ζητάει ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας, με αφορμή τη διακομιδή στο νοσοκομείο 3 μεταναστών απεργών πείνας...
"Οι 300 μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ήδη στην 25η μέρα απεργίας πείνας. Η επιβάρυνση της υγείας τους είναι πολύ μεγάλη. Είναι εντελώς εξαντλημένοι και διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Ήδη τρεις μετανάστες απεργοί ξεπέρασαν τα όρια της φυσικής τους αντοχής με συνέπεια να διακομιστούν επειγόντως σε νοσοκομείο.", τονίζει σε δήλωσή του ο Δημ. Βίτσας.

Προσθέτει δε ότι "οι μετανάστες αποφάσισαν έναν αγώνα μέχρις εσχάτων για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: να έχουν χαρτιά νόμιμου πολίτη στη χώρα που ζουν και εργάζονται, να μπορούν να επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης τους όταν το επιθυμούν, να μην θεωρούνται παράνομοι σε μια χώρα που προσφέρουν".

"Η κυβέρνηση συνεχίζει να τους αγνοεί παραγνωρίζοντας ότι με τη στάση της προοιωνίζεται ανθρωπιστική τραγωδία. Την καλούμε να αξιοποιήσει και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει", σημειώνει, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση έχει πολιτική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δώσει άμεσα λύση".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: