Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

KOYBEΛΗΣ: ΕΚΤΡΟΠΗ Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ "ΔΕΥΤΕΡΗΣ" ΚΥΡΙΑΚΗΣ

O πρόεδρος της Δημοκρατική Αριστεράς, ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους δημοσιογράφους Βασίλη Πάικο και Μανώλη Κοττάκη. Μεταξύ άλλων, είπε:
«Στο ενδεχόμενο που υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για τη χρονική μετατόπιση της ημερομηνίας των εκλογών του δεύτερου γύρου, είναι αναμφισβήτητα εκτροπή. Είναι υπονόμευση μιας δημοκρατικής πορείας, που οφείλει να έχει ο τόπος».
Δημοσιογράφος: Η υπονόμευση
που λέτε, είναι πολιτική εκτίμηση, είναι και συνταγματική, θεσμική εκτροπή;
Φ. Κουβέλης: «Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μέχρι τώρα, δεν έχουν αναφορά. Εξίσου είμαι σε θέση να γνωρίζω, ποτέ μα ποτέ, δεν είχαν σχέση με εκλογές. Θα είναι εκτροπή και θα είναι και συνταγματική εκτροπή».
Δημοσιογράφος: Η πολιτική σας ανάλυση πού οδηγεί; Ο κ. Παπανδρέου μπλοφάρει; Το βράδυ της Κυριακής θα προκηρύξει εκλογές; Τι εκτιμάτε;
Φ. Κουβέλης: «Η εκτίμησή μου είναι, ότι η πολιτική δεν είναι “πόκερ”. Δεν είναι παίγνιο. Όποιος μπλοφάρει, είναι ενδεχόμενο να εισπράξει αρνητικά τη μπλόφα, την οποία στήνει. Αλλά από την ώρα που άρχισε η διαδικασία της εκλογολογίας και εισήλθε η χώρα σε μια τέτοια περίοδο εκλογολογίας, θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο, ο κ. Παπανδρέου να κάνει πίσω».
Σε άλλο σημείο είπε: «Θα υπάρξουν περιπτώσεις, όπου ο πολίτης θα έχει σύμμεικτα κριτήρια στην κάλπη. Και πολιτικά και αυτοδιοικητικά. Κατά συνέπεια, θα είναι λάθος -κατά την εκτίμησή μου, πάντα- να θεωρήσει κάποιος ότι το μήνυμα της κάλπης θα είναι αμιγώς πολιτικό, απευθυνόμενο προς την κεντρική πολιτική σκηνή... Θα έλεγα ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και εγώ απορρίπτω το δίλημμα “μνημόνιο ή αντιμνημόνιο”. Διότι, για σκεφτείτε, μια μεγάλη περιφέρεια η οποία να επιλέξει υποψήφιο ανήκοντα ή προσκείμενο στο κυβερνών κόμμα. Τι σημαίνει; Ότι ο κόσμος θέλει εκεί το μνημόνιο; Θα είναι, λοιπόν, μεικτά τα κριτήρια της επιλογής, εκ μέρους των πολιτών».
Δημοσιογράφος: Είστε έτοιμοι για εκλογές, αν τις προκηρύξει ο κ. Παπανδρέου;
Φ. Κουβέλης: «Ναι και μάλιστα έχω δηλώσει ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, και θα είναι αυτόνομα παρούσα. Κατερχόμαστε αυτόνομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: