Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η "παπαρολογία" του αρχιεπισκόπου: Για την κρίση φταίει ο εγωισμός !!

Η "παπαρολογία" είναι ίδιον των ανθρώπων. Όμως όταν "παπαρολογεί" ένας πολίτης που φέρει τον τίτλο του αρχιεπισκόπου και εξ αντικειμένου βρίσκει ο λόγος του ευρείας δημοσιότητας και επηρεάζει τους συμπολίτες τότε το θέμα είναι σοβαρό και μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ύποπτο πολιτικά εξ αιτίας της συγκυρίας.
Ο Ιερώνυμος, προκαθήμενος των...
ορθοδόξων στη χώρα μας, είπε στην Κέρκυρα το εξής εκπληκτικό παπαρολόγημα: Για τη σημερινή κρίση φταίει ο εγωισμός. Πόσο βλάκες πρέπει να νιώθουμε όλοι εμείς που νομίζαμε, που πιστεύαμε ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός;

Να και το παπαραλόγημα του Ιερώνυμου:

«Ο εγωισμός είναι η μεγαλύτερη αμαρτία. Αυτός που είναι εγωιστής δεν βλάπτει μόνο τον εαυτό του, βλάπτει και τον συνάνθρωπο του. Όσο περισσότεροι είναι οι εγωιστές, τόσο μεγαλύτερο είναι και το κακό. Επομένως, άμα θέλουμε να ψάξουμε τα αίτια της σημερινής κρίσης, ρίζα είναι ο εγωισμός και η απιστία του καθενός από εμάς. Αν είμαστε ειλικρινείς και ψάξουμε σε βάθος νομίζω θα βρούμε και την αιτία της κρίσης».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι ο Στίγκλιτς τα ίδια λέει. Η απληστία φταίει, κατά βάση, για το νομπελίστα αυτό οικονομολόγο. Βουλή των εφήβων...

Μπρος, σύντροφοι, να κάνουμε την επανασταση μέσα μας! Ξεκινάμε κόβοντας το κρέας και το σεξ. Venceremos

Pap

Ανώνυμος είπε...

Ο καπιταλισμός είναι η νομιμοποίηση του εγωισμού. Αυτοί που βύθισαν τον κόσμο στην οικονομική κρίση για να βγάλουν λεφτά δεν είχανε αλτρουιστικά κίνητρα, εγωιστές ήτανε.

Ανώνυμος είπε...

τι θα λεγανε αυτοι που τρωνε ακομα.ανθρωποι του θεου να τα ριχνουν στον απλο λαο για την κριση.ντροπη