Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΑΘΗΝΑ- Σε εξέλιξη η "σκούπα" του Δένδια. Καταδικάζει το ΚΚΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Αθρόες οι προσαγωγές, ενώ ξεπέρασαν τις 1.000 οι συλλήψεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στο ευρύτερο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στις περιοχές γύρω...
από την πλατεία Ομονοίας, στο Μοναστηράκι και στην Βάθη, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου, στο Πεδίον του 'Αρεως.
Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, χθες στο πλαίσιο της επιχείρησηςπου πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο προσήχθησαν 4.900 αλλοδαποί, 1.130 συνελήφθησαν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν 52 κατ' οίκον έρευνες παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» , ενώ παράλληλα, ζήτησε από όλους να εξαλειφθούν οι σκηνές που προσβάλλουν τον πολιτισμό στο κέντρο της πρωτεύουσας και σταδιακά στα κέντρα των πόλεων και στις περιφέρειες των πόλεων όλης της χώρας.
Οπως ανέφερε ο υπουργός, η επιχείρηση στοχεύει και στην αποκατάσταση της δικής τους ανθρώπινης αξιοπρέπειας. «Για εμάς δεν υπάρχει το παραμικρό φυλετικό κριτήριο δράσης. Δεν μας νοιάζει το χρώμα, το έθνος, η θρησκεία των παρανόμων. Το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση της νομιμότητας με απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

ΚΚΕ: Επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης
Για επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τη επιχείρηση Ξένιος Ζευς επισημαίνοντας ότι, «όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, με το κυνήγι των μεταναστών προσπαθεί να κρύψει ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων μεταναστών προκειμένου να μην προχωρήσουν στο εσωτερικό της ΕΕ βάσει του Δουβλίνου 2».
«Το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη βαρβαρότητας στα θύματα» αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο «επιχειρεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της διακίνησης μεταναστών».
Τέλος το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει «να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ», «να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία», αλλά και να σταματήσει να συμμετέχει «στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: