Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ανδρ. Νεφελούδης (Αριστερή Προοπτική): Να παραιτηθούν και να γίνουν άμεσα εκλογές

Ανδρ. Νεφελούδης
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε στην συνάντηση του με την ΑΔΕΔΥ, ότι οι απολύσεις στο δημόσιο δεν παράγουν κανένα, σχεδόν, δημοσιονομικό αποτέλεσμα και αποτελούν μιά πίεση από την τρόικα (μόνο; αναρωτιέμαι) "τιμωρητικού" χαρακτήρα. 

 Από αυτή την σελίδα και... σε πολλές ανακοινώσεις μας είχαμε επισημάνει από πολύ καιρό πρίν την ουσία της παραπάνω ομολογίας. Πράγματι οι απολύσεις αυτές δεν παράγουν
δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αντίθετα διευρύνουν την ανεργία, στερούν από αρμοδιότητες την αυτοδιοίκηση και από κοινωφελείς υπηρεσίες τους δημότες, ενώ παράλληλα δεν αντιμετωπίζουν το όποιο πρόβλημα αναποτελεσματικότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 Αυτή η κυνική ομολογία επίσης θέτει και άλλα δύο ζητήματα, το πρώτο αφορά την αξιοπρέπεια και το κύρος που δεν υπάρχει όσων έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι του από τον λαό, οι οποίοι δεν μπορούν να προστατεύσουν από καταστροφικές ιδεοληψίες των τροικανών τους πολίτες. Αυτός και μόνο ο λόγος είναι αρκετός για να παραιτηθούν και πάνε στο σπίτι τους.

Το δεύτερο ζήτημα είναι το τι περιλαμβάνει το κάθε φορά μνημόνιο, είναι προφανές ότι η ομολογία του Υπουργού θέτει ένα πελώριο θέμα σε σχέση με το αν οι απολύσεις αποτελούν πράγματι "μνημονιακή" δέσμευση, αφού η μείωση του Δημοσίου έτσι και αλλιώς επιτυγχάνεται με τις συνταξιοδοτήσεις που ήδη έχουν φτάσει τις 130.000. Προς τι λοιπόν αυτός ο Αρμαγεδών;.

 Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει άλλη λύση από την απαίτηση να παραιτηθούν και να γίνουν άμεσα εκλογές. Αυτή κατάσταση δεν πάει άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: