Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Υπάλληλοι ΟΤΑ Πέλλας: Στις 11πμ απεργιακή συνέλευση - Ο Κ. Μητσοτάκης μάς απολύει

Ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ του νομού Πέλλας με την οποία καλεί τους δημάρχους να μην λειτουργήσουν σήμέρα τα δημαρχεία υπακούοντας στην απόφαση της ΚΕΔΕ. Επίσης, ενημερώνουν ότι στις 11 πμ θα κάνουν απεργιακή συνέλευση για να αποφασίσουν σχετικά.
Τέλος, αναφέρονται με κριτικό τόνο στον αρμόδιο υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για την απόφαση να στείλει στο βωμό του Μμημονίου τους χιλιάδες υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Η ανακοίνωση είναι:


Ο νέος μας υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάληψη των καθηκόντων του επιδεικνύει μνημονιακή αποφασιστικότητα χτυπώντας την τοπική αυτοδιοίκηση και προσφέροντας τους εργαζόμενούς της στο βωμό της Τρόικας.Εργαζόμενοι οι οποίοι εισήχθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ με αυξημένο μορφωτικό επίπεδο και ικανότητες οι οποίοι εργάζονται καλύπτοντας δεκάδες κρίσιμες αρμοδιότητες από την στάθμευση έως την καταπάτηση κοινοχρήστων χώρων βρίσκονται στο δρόμο με νεφελώδεις υποσχέσεις περί επαναπρόσληψης στην ΕΛΑΣ. Όπως είναι αναμενόμενο το πολιτικό σύστημα, βασικό υπεύθυνο για την κατάντια της Χώρας,επιστρατεύει μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού κατασυκοφαντώντας εργαζόμενους και συνειδήσεις.
Κύριε Μητσοτάκη “δυστυχώς” δεν είμαστε γόνοι κάποιας ευγενούς οικογένειας όπως εσείς ούτε ψωνίσαμε από τη Siemens για να κουνάμε το δάκτυλο και να φερόμαστε ως τιμωροί.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πέλλας αύριο Δευτέρα προσερχόμαστε στην εργασία μας κανονικά και αναμένουμε από την διοίκηση εντολές σχετικά με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ (στις οποίες οφείλει να πειθαρχήσει). Ανεξαρτήτως εντολών στις 11πμ συγκεντρωνόμαστε στο Δημαρχείο Πέλλας όπου θα διεξαχθεί απεργιακή συνέλευση για τις πρόσφατες εξελίξεις.
Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθούν στην συντριβή των δήμων ειδάλλως θα καταλήξουν να υπηρετούν θεσμούς φαντάσματα.
 
Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους στην βουλή των ελλήνων να ανακόψουν την συνταγματική εκτροπή και να φερθούν ως εκπρόσωποι του λαού και όχι ως δήμιοι του.
Τελικά αποτελεί συνευθύνη του κάθε εργαζόμενου και πολίτη η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: