Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Δέσμευση Χαρακόπουλου για αποζημίωση παραγωγών από το χαλάζι

Επίσκεψη στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Βασίλη Έξαρχο και στελέχη του Οργανισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο κ. Χαρακόπουλος, μαζί με τον ...
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Βασίλη Έξαρχο και στελέχη του Οργανισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφτηκαν σήμερα τις πληγείσες περιοχές.


Κατά την επίσκεψή τους, είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση και να ενημερωθούν από τους αγρότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει γρήγορη και αποτελεσματική αντίδραση από την πλευρά του Υπουργείου έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, τονίζοντας ότι η καταστροφή που έχουν υποστεί αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την τοπική οικονομία των αγροτικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, τόνισε ότι εκτός από τους δύο νομούς που επλήγησαν προχθές από το χαλάζι, πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί οι παραγωγοί ελιάς στο νομό Χαλκιδικής και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και για την αποκατάσταση αυτών των παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: