Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγελία για: Προκλητική παραπομπή σε δίκη ύστερα από μήνυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση του εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη το σύντροφο Σάββα Μιχαήλ, γραμματέα του ΕΕΚ, αλλά και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη ύστερα από μηνύσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Ο μεν Σάββας Μιχαήλ διώκεται επειδή...

ανακοίνωση του ΕΕΚ έγραψε την αυτονόητη αλήθεια ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία που οργανώνει επιθέσεις σε μετανάστες, ενώ ο τέως Πρύτανης επειδή στο ΕΜΠ στεγαζόταν ψηφιακά το Indymedia όπου γράφονταν καταγγελίες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Έρχονται αυτές οι μηνύσεις ύστερα από μια βιομηχανία μηνύσεων που έκανε η Χρυσή Αυγή εναντίον κομμάτων, μαζικών οργανώσεων και πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αποτελεί τεράστια αντιδημοκρατική και αυταρχική πρόκληση το γεγονός ότι ο εισαγγελέας αντί να βάλει αμέσως στο αρχείο την υπόθεση έφτασε στο σημείο να ασκήσει δίωξη και να έχουμε παραπομπή σε δίκη. Δείχνει αυτό ότι στο πλαίσιο της γενικότερης αυταρχική στροφής τμήματα του κρατικού μηχανισμού κάνουν ανοιχτά τις πλάτες στη Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, το μήνυμα το έχει δώσει η ίδια η τρικομματική κυβέρνηση που έχει σπεύσει να υιοθετήσει κρίσιμες πλευρές της ρατσιστικής αντιμεταναστευτικής και αυταρχικής ρητορική και πολιτική της Χρυσής Αυγής.
Εμείς δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσουμε ούτε να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στη Χρυσή Αυγή, αυτή τη ναζιστική συμμορία που ευθύνεται για πλήθος βιαιοπραγίες, ακόμη και για δολοφονικές επιθέσεις. Με ένα μεγάλο μαζικό ενωτικό κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, με κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών θα διώξουμε τους φασίστες από κάθε γειτονιά.
Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι παραπομπές σε δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: