Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Στοπ» στα σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ βάζει η Δημοκρατική Αριστερά

Τέλος στα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει για επικείμενη συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς έπειτα από την αποχώρησή της από την κυβέρνηση, επιχειρεί να βάλει το κόμμα του Φ. Κουβέλη. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος με άρθρο του στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» επισημαίνει ότι ...
οι λόγοι που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια τη ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ «παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι μια στείρα αντιπολιτευτική δύναμη, ανέξοδης παροχολογίας, που αντιμάχεται κάθε έννοια μεταρρύθμισης και που με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και κατ' επέκταση στη χρεοκοπία». «Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως είναι σήμερα; Κατά τη γνώμη του γράφοντος, όχι», υπογραμμίζει.


Παράλληλα, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ τονίζει ότι η Αγίου Κωνσταντίνου αρνείται τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ «η οποία είναι μία τυφλή αντιπαράθεση με την ΕΕ, χωρίς αποτελέσματα και εναλλακτικές λύσεις». Ο κ. Μαργαρίτης προσθέτει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να έχει αυτήν τη μη ρεαλιστική γραμμή, τα περιθώρια συνεννόησης στενεύουν. Και σημειώνει: «Θέλω όμως να το κάνω καθαρό: Η σημερινή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν διευκολύνει συγκλίσεις γιατί δεν ξεκαθαρίζει με ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε απέναντι στην τρόικα».


Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Εν τω μεταξύ, εκτενή αναφορά στους λόγους που οδήγησαν τη Δημοκρατική αριστερά εκτός του κυβερνητικού συνασπισμού, έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ την Τετάρτη. Κατά τον κ. Κουβέλη, ο κυριότερος λόγος είχε να κάνει με «έλλειμμα Δημοκρατίας». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τους βουλευτές να ενεργοποιηθούν για να τρέξουν οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το κόμμα, μεταξύ των οποίων και η πρόταση που κατατέθηκε μαζί με το ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό. Στη ΔΗΜΑΡ ελπίζουν πως το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην ίδια γραμμή που είχε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου έθεσε την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση στη διάθεση του Φώτη Κουβέλη καθώς, όπως είπε, δεν επιθυμεί να δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα από την ώρα που διαφώνησε με την έξοδο από την κυβέρνηση. Ο κ. Κουβέλης τού απάντησε «Βασίλη, δεν υπάρχει θέμα» και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

Εκλογικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: