Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Ευρωβουλευτής ΝΔ (Τσουκαλάς) κατά Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Σφοδρή επίθεση και εκ των έσω δέχεται, πλέον, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ (κάτι που είχε να συμβεί από το 1941, με τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα). Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο «στόχαστρο» του ευρωβουλευτή της ΝΔ και...
 ακαδημαϊκού Γ. Τσουκαλά.


Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την αρνητική θέση που εξέφρασε το πρωι, μέσω ΝΕΤ (!), ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης, ο οποίος πρόσκειται στο «στρατόπεδο» της Ν. Μπακογιάννη, για την απόφαση Σαμαρά σε σχέση με τον αιφνίδιο «θάνατο» της δημόσιας τηλεόρασης, πυροδοτεί σενάρια για ριζικές αλλαγές και τοποθέτησης νέου προσώπου στο Μέγαρο Μαξίμου!

«Η ευθανασία δεν αποτελεί θεραπευτική μέθοδο» τονίζει συγκεκριμένα σε δημόσια τοποθέτηση του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και ακαδημαϊκός Γιάννης Τσουκαλάς κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον κ. Σαμαρά για ενέργειες με συμβολισμούς επικίνδυνους για την ήδη ημιαναίσθητη ελληνική Δημοκρατία.

Η γραπτή δήλωση του κ. Τσουκαλά κατά της απόφασης του πρωθυπουργού και της τρικομματικής έχει ως εξής: «Έντρομος ακροώμαι την αποκρουστική σιγή που επιβλήθηκε στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, υπό τον εκκωφαντικό θόρυβο των υπερχρεωμένων, διαπλεκόμενων, χωρίς άδεια λειτουργούντων ιδιωτικών αντίστοιχων μέσων του συστήματος, σε χώρα ημιαναίσθητης ή και επιληπτικά λειτουργούσας δημοκρατίας,

Ολίγο με παρηγορεί η εξαγγελία ίδρυσης νέου φορέα, γιατί ξέρω τι εννοούν, δεν γνωρίζω πότε, και πώς θα λειτουργήσει.

Γνωρίζω επίσης, ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ιδίως όταν ως θεραπεία νοείται η ευθανασία και το πεδίο εφαρμογής η δημόσια ενημέρωση και το δημόσιο συμφέρον.
Στην πολιτική, οι συμβολισμοί λόγων και πράξεων συχνά υπερβαίνουν σε συνέπειες, όσα οι ενεργουντες νόμισαν πως θα πετύχουν, με τους σχεδιασμούς τους».Δεν υπάρχουν σχόλια: