Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια του...
αγιασμού του εργοταξίου των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού. Συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι (γιατροί και προσωπικό) καταφέρθηκαν κατά του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με πανό και συνθήματα ενώ εισέβαλαν στο χώρο όπου γινόταν ο αγιασμός.
Μέσα σε κλίμα έντασης και συνθημάτων ο αγιασμός διακόπηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης πλησίασε τους συγκεντρωμένους. Εκείνοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι ότι
ενώ είναι απλήρωτοι για εφημερίες που έχουν κάνει εδώ και καιρό, ο υπουργός πραγματοποιεί εγκαίνια σε εργοτάξια.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τους είπε πως δεν αντιλαμβάνεται το λόγο της διαμαρτυρίας και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να είναι “μέρα που μας ενώνει και όχι που μας χωρίζει”. Για να καταλήξει μεταξύ άλλων: “επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε το αγαθό που λέγεται Υγεία”. Αφού λίγο μετά τα πνεύματα ηρέμησαν ο υπουργός επέστρεψε στην τελετή όπως φαίνεται στις φωτο του iatropedia.gr.
 
Πάντως αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ.Αλ. Τουρκολιά κατά τη διάρκεια του αγιασμού (η τράπεζα είναι χορηγός του έργου) ο οποίος με αυστηρό ύφος τόνισε: “Τέλος τα λόγια και οι διαλογισμοί. Τα χρήματα θα πληρώνονται μόνο ότι υπάρχει εκτέλεση του έργου” ενώ διευκρίνισε ότι η χορηγία για την κατασκευή των χειρουργείων είναι από το 2009.