Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης


ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Η συγκεκριμένη δίωξη, προς τα ...
τρία μέλη της διοίκησης του Σωματείου μας, έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία του Μπαχαράκη, για να τρομοκρατήσει και να σταματήσει το Σωματείο και τα μέλη του, από τις νόμιμες διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις τους.
Οι κατηγορίες για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, για τη δήθεν παραβίαση της προσωρινής διαταγής ή όποιες άλλες θα καταπέσουν στο δικαστήριο, όπως έγινε και με άλλες δικαστικές διώξεις της εργοδοσίας (δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας του φροντιστηρίου με χρήση ντουντούκας) προς το Σωματείο και τα μέλη του.
Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία του Μπαχαράκη έχασε και τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Σωματείου και επίσης θυμίζουμε ότι ο συνάδελφός μας απολυμένος φυσικός Γ. Παπαγιάννης δικαιώθηκε (πρωτόδικα) στο δικαστήριο για την απόλυσή του. Δικαστήριο που αποφάσισε ότι η εργοδοσία του Μπαχαράκη απέλυσε καταχρηστικά το συνάδελφό μας.
Σαν Σωματείο δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι τα ψέματα της εργοδοσίας του Μπαχαράκη, οι υψηλές διασυνδέσεις της και το βάρβαρο αντεργατικό κλίμα των Μνημονίων, δεν πρόκειται να μας σταματήσουν, όπως και δεν μας σταμάτησαν.
Οι κάθε είδους διώξεις απεργών και αγωνιστών, Σωματείων, Συνδικάτων, οι επιστρατεύσεις, η καταστολή με ΜΑΤ, τα πειθαρχικά, τα δικαστήρια, οι προσαγωγές κ.α., αποτελούν μέρος ενός σχεδίου οικοδόμησης ενός κράτους έκτακτης ανάγκης, για την επιβολή των Μνημονίων. Απέναντι σε όλα αυτά ενάντια στην ενοχοποίηση, ποινικοποίηση και απαγόρευση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και κινητοποιήσεων καλούμε τους πάντες, κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα, αλλά και κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο στη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Σαν Σωματείο απαιτούμε:
Να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές προς το Σωματείο και τα μέλη του.
Να εφαρμοστεί άμεσα η δικαστική απόφαση επαναπρόσληψης του παράνομα απολυμένος Γ. Παπαγιάννης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΜΕΘ)

: Αριστοτέλους 32, 4ος όροφος,1ο γραφείο, στο ΕΚΘ, : 2310-265 730, e-mail: somiekth@gmail.com , ιστοσελίδα: www.smeth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: