Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η απόφαση του ΣτΕ και η σκληρή πραγματικότητα. Ο Καζάκος στην ΕΤ3 τώρα

Ελάχιστα λεπτά πριν ο καθηγητής Καζάκος (εργατολόγος) στο ΑΠΘ από το στούντιο της ΕΤ3 διαβάζοντας την απόφαση του ΣτΕ προχωράει σε μια πολύ σημαντική ερμηνεία που αφορά στους υπαλλήλους της ΕΡΤ και οι οποίοι, κατά την άποψή του, αφήνονται μετέωροι.

Ο κ. Καζάκος λέει ότι η απόφαση του...
ΣτΕ αναστέλλει δυο σημεία της ΚΥΑ Στουρνάρα- Κεδίκογλου που αφορά στο άνοιγμα της ΕΡΤ και στις συχνότητες ενώ αφήνει εκτός τους υπαλλήλους που με την ΚΥΑ των δυο υπουργών έχουν απολυθεί.
Βέβαια, λέει ο κ. Καζάκος, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ προϋποθέτει την ύπαρξη υπαλλήλων που όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα παραμείνουν όλοι ως έχουν. Ο καθηγητής Καζάκος λέει ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να δείξουν αγωνιστικότητα και να περιφρουρήσουν την εργασία τους αφού το κενό που αφήνει η απόφαση του ΣτΕ θα συμπληρωθεί με υπουργικές αποφάσεις.
Μ΄ άλλα λόγια, η ανάλυση του καθηγητή Καζάκου προσγειώνει όλους όσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για την απόφαση του ΣτΕ ότι πρόκειται για μια νίκη των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος. Η απόφαση του ΣτΕ έρχεται "γάντι" στον κυβερνητικό σχεδιασμό και είναι σαφές ότι στον δρόμο αυτόν θα κινηθεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση Σαμαρά. Εξ άλλου, όπως αναφέρει τώρα ο ρεπόρτερ της ΕΤ3, κύκλοι του Σαμαρά λένε ότι η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει την απόφαση του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: