Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Gay Pride - Στηρίζουμε, συμμετέχουμε στον αγώνα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στο 2ο  Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη.

Οι ΛΟΑΤ όπως βρίσκονται στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης, των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, της αστυνομίας, της Εκκλησίας και φυσικά του συντηρητικού κατεστημένου. Υφίστανται ασταμάτητα βίαιη καταστολή της...
έκφρασης και της συμπεριφοράς τους, σεξισμό, ομοφοβία, θεσμικές και κοινωνικές διακρίσεις, αυθαίρετη περικοπή πληθώρας κοινωνικών δικαιωμάτων, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, ακόμα και μεθοδική εξώθηση στην υποχρεωτική σεξουαλική εργασία. Πρόσφατα η Αστυνομία πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη εκτεταμένες επιχειρήσεις «σκούπα» και προσαγωγές ενάντια στην πιο στοχοποιημένη ομάδα, τα διεμφυλικά άτομα (transsexual), φτάνοντας στο σημείο ακόμα και να κλειδώσουν στο κρατητήριο τη δικηγόρο που πήγε στο Α.Τ. για να επικοινωνήσει μαζί τους!

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει. Η επέκταση του νοµικού πλαισίου για την αντιµετώπιση της ρατσιστικής βίας ώστε να περιλαµβάνει το σεξουαλικό προσανατολισµό, αλλά και η αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάµο, την υποβοηθούµενη αναπαραγωγή, παρένθετη µητρότητα, υιοθεσία και γονεϊκότητα σε ΛΟΑΤ ζευγάρια πρέπει να θεσμοθετηθούν άμεσα.
 Όµως η µάχη θα κριθεί στους δρόµους και όχι στους διαδρόµους της Βουλής. Οι θεσµοί του καπιταλιστικού συστήµατος, η οικογένεια, τα ΜΜΕ, η εκπαίδευση, η εκκλησία, ο στρατός είναι αυτοί που αναπαράγουν τα σεξιστικά στερεότυπα και γι’ αυτό πρέπει να τους ανατρέψουμε.
Για να βάλουμε τέρμα στην καταπίεση χρειάζεται να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ενάντια στο καπιταλισµό που γεννά αυτές τις διακρίσεις και να βαδίσουμε ξανά στο δρόμο της εξέγερσης του Stonewall στην Ν. Υόρκη το 1968 που γέννησε το κίνημα για την απελευθέρωση των ομοφυλόφιλων.

Η περήφανη και ανοιχτή διεκδίκηση των δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε είδους διάκριση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την  απελευθέρωση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση οποιασδήποτε σεξουαλικής έκφρασης.

Όλες και όλοι στο 2ο Gay Pride Θεσσαλονίκης και στη διαδήλωση ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας το Σάββατο 15 Ιούνη στις 7 μμ στο Λευκό Πύργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: