Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Ο Εμπορικός, η επιστολή, η ..εκτίμηση και στο βάθος ο Βεσυρόπουλος αναμένει

Με τον γνωστό τρόπο της άσκησης πιέσεων δια μέσω της δημοσιοποίησης του ζητήματος και της παράλληλης και ταυτόχρονης διαμεσολάβησης του γνωστού βουλευτή, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα των μελών του κι όχι μόνο, να παρέχεται σ΄ αυτά η στοιχειώδης εξυπηρέτηση από...
τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Η διοίκηση του ΤΕΒΕ δια του προϊσταμένου της Ημαθίας απέσυρε τον υπάλληλο που επισκέπτονταν για μια μέρα την βδομάδα την Αλεξάνδρεια και φιλοξενούνταν δωρεάν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου- ΚΑΕΛΕ με το πρόσχημα ότι δεν είχε δουλειά. Δεν τον επισκέπτονταν αρκετοί ασφαλισμένοι.
Όμως, τα στοιχεία που εμφανίζει η διοίκηση του συλλόγου μιλάνε για πάνω από 40 άτομα τον επισκέπτονταν κάθε φορά με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να τους εξυπηρετήσει.
 
Όμως, οι μνημονιακές λογικές της διοίκησης του ΤΕΒΕ και του υπουργού που όπως δηλώνουν οι διοικούντες του Εμπορικού σέβονται απεριόριστα, [γιατί άραγε; δεν τους έφτασε η ως τώρα εξαθλίωση και τα λουκέτα από την πολιτική Βρούτση;], προχωράει σε ακόμα σκληρότερα μέτρα. Θα αναγκάζονται εφεξής όλοι οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ στην περιοχή της Αλεξάνδρειας να επισκέπτονται την Βέροια για να κάνουν τη δουλειά τους.
Προς το παρόν η Νάουσα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αφού στην πόλη λειτουργεί ακόμα γραφείο του ΤΕΒΕ με ικανοποιητικό προσωπικό. Όμως, είναι βέβαιο ότι θα έρθει και η σειρά της.
 
Αν δεν αλλάξουν τακτική οι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν συντονίσουν τον κοινό αγώνα τους δεν έχουν καμιά ελπίδα. Με παρεμβάσεις και δημόσιες σχέσεις δεν λύνονται προβλήματα. Απλώς, δίνονται λύσεις είτε προσωρινές είτε μεταβατικές και οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι ...διαμεσολαβητές που τους γίνεται διαφήμιση και γεμίζει η κάλπη τους με ...σταυρουδάκια.
Να μη σας φανεί καθόλου παράξενο τις επόμενες μέρες να αναλάβει προσωπικά την υπόθεση ο βουλευτής της ΝΔ Απ. Βεσυρόπουλος που έχει πάρει εργολαβία τα θέματα του συλλόγου με την σύμφωνη γνώμη των διοικούντων του.
 
Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας είναι:
 
Κα. Διοικητή,

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ελεύθεροι  επαγγελματίες της περιοχής, πέρα απ’ τα  «μνημονιακά χτυπήματα» που έχουν δεχθεί και τα συνεχή πλήγματα από την απομάκρυνση δημοσίων και όχι μόνο υπηρεσιών απ’ την πόλη της Αλεξάνδρειας, ήρθε να  προστεθεί ακόμη ένα, που υπεύθυνοι μπορεί άθελα σας να είστε εσείς.

 Ένας Δήμος που απαριθμεί 45.000 κατοίκους και πλέον στερείται τις υπηρεσίες της ΔΟΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και Σ.Σ. ΟΣΕ.

Και σαν  μην έφταναν όλα αυτά πάρθηκε μια αδιανόητη απόφαση απ’ την Κεντρική ή Περιφερειακή Διοίκηση του ΟΑΕΕ (αυτό δεν το γνωρίζουμε θα μας το πείτε εσείς) με την οποία σταματάτε κι αυτήν την ελάχιστη εξυπηρέτηση της μιας φοράς την εβδομάδα, απ’ τον αρμόδιο υπάλληλο, στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

 Αξίζει να σημειωθεί και να τονιστεί ότι ο υπάλληλος του ΟΑΕΕ όπου ερχόταν κάθε Τετάρτη στην πόλη μας, φιλοξενούνταν αφιλοκερδώς σε δικό μας χώρο, σε δικό μας γραφείο και με όλα τα πάγια έξοδα του γραφείου του, πληρωμένα από εμάς.

 Και ενώ η επισκεψιμότητα στον υπάλληλο του ΟΑΕΕ κάθε Τετάρτη όλο και αυξανόταν, η Διοίκηση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας το Φεβρουάριου του 2013, ζήτησε απ’ τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ  Βέροιας κ. Θώμογλου, να στείλει και δεύτερη μέρα την εβδομάδα κάποιον υπάλληλο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου Αλεξάνδρειας. Όχι μόνο δεν εισακούστηκε το αίτημά μας αλλά ένα μήνα μετά «κόπηκε» και η μια μέρα την εβδομάδα!

Κατόπιν αιτήσεώς μας ζητήσαμε απ’ το γραφείο του ΟΑΕΕ της Βέροιας να μας προσκομίσουν τον συνολικό αριθμό επισκέψεων το 1ο τρίμηνο του 2013. Και αυτό διότι σαν δικαιολογία ο Προϊστάμενος Περιφέρειας Θες/νίκης του ΟΑΕΕ κ. Πουλιόπουλος και ο Προϊστάμενος Βεροίας κ. Θώμογλου μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να έρχεται υπάλληλος του ΟΑΕΕ στην πόλη μας, μιας και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση.

Η απάντηση φυσικά που πήραμε (σας την επισυνάπτουμε) φυσικά αποδεικνύει το αντίθετο! Όχι μόνο είχε υπερβολική κινητικότητα αλλά αρκετές φορές συνάδελφοί μας δεν προλάβαιναν να εξυπηρετηθούν την ίδια μέρα και αναγκαζόντουσαν να έρθουν  την επόμενη Τετάρτη μιας και ο μέσος όρος επισκεπτών ήταν 40 άτομα τη φορά!!!

Και διερωτόμαστε  Κε. Υπουργέ & Κα. Διοικητή.

1)  Με ποια κριτήρια  πάρθηκε αυτή η άδικη απόφαση για τους επαγγελματίες της            περιοχής μας;

 2)  Πώς είναι δυνατόν ο δεύτερος Δήμος του Νομού, να μην δικαιούται ούτε μια μέρα εξυπηρέτησης στην ίδια του την πόλη;

 3)  Πώς είναι δυνατόν ο Δήμος Αλεξάνδρειας με αριθμό επιχειρήσεων 2.670 να μην έχει ούτε μια μέρα  «γραφείο ΟΑΕΕ» και ο Δήμος Νάουσας με αριθμό επιχειρήσεων 2.113 να έχει δικό του γραφείο με 8 υπαλλήλους καθημερινά;

 
Και για να μην παρεξηγηθούμε ορθώς έχει ο Δήμος Νάουσας δικό του γραφείο, διότι μια οργανωμένη κοινωνία έτσι πρέπει να λειτουργεί, αλλά τα ίδια κριτήρια θα πρέπει να ισχύουν παντού!

 Για τους λόγους αυτούς οι σχεδόν 3.000 επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, ζητάμε να αναιρέσετε την απόφαση απομάκρυνσης του υπαλλήλου σας από την πόλη μας και όχι μόνο να εργάζεται στο χώρο όπου,  επαναλαμβάνουμε ότι το παρέχουμε εντελώς Δωρεάν, μια μέρα την εβδομάδα αλλά δύο μέρες βοηθώντας έτσι έμπρακτα τον κλάδο που εξυπηρετείτε.

Ευελπιστούμε ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνετε πράξη όχι μόνο «ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» αλλά  κι αυτό που λέει η ΛΟΓΙΚΗ !

 

  Με απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: