Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ - Θετικό το βήμα της ΔΗΜΑΡ - Να ολοκληρωθεί προς τα αριστερά

Ανδρ. Νεφελούδης, ηγετικό
στέλεχος της Αρ. Προοπτικής
Με ανακοίνωσή τους τα στελέχη και τα μέλη της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησαν από το κόμμα ζητώντας την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την Κυβέρνηση Σαμαρά και την αλλαγή πολιτικής χαιρετίζουν την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και ζητάει να ολοκληρωθεί η κίνηση αυτή με μια αριστερή στροφή.

Η ανακοίνωση είναι:...


Οι μονομερείς αποφάσεις της ΝΔ για την ΕΡΤ, επιτάχυναν τις πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ, να αποσύρει τους υπουργούς, που είχε υποδείξει, στηρίζεται αποκλειστικά, στις δυνάμεις που, από τη μεταπολίτευση και μετά, είναι υπεύθυνες για τα πολλαπλά αδιέξοδα της χώρας.

 Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι προσωρινή. Σύντομα, θα βρεθεί μπροστά... σε νέα αδιέξοδα. Αδιέξοδα που γεννά η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί, η πολιτική που υπαγορεύεται από τα μνημόνια και την τρόικα. Η αναμενόμενη επιβολή νέων  μέτρων εξ αιτίας της αποτυχίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, θα σημάνει και την κατάρρευσή της.

 Η διέξοδος δεν μπορεί να είναι άλλη, από την διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας που θα στηρίξει μια δημοκρατική αριστερή διακυβέρνηση.

 Η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής , η ανατροπή των μνημονιακών δεσμεύσεων και η προώθηση ώριμων και με ευρύτερη συναίνεση μεταρρυθμίσεων ,σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, είναι το ζητούμενο.

 Η ΔΗΜΑΡ, με την επιλογή της έκανε ένα πρώτο θετικό βήμα, για την επανασύνδεσή με τις ιδρυτικές αρχές της. Δεν φτάνει όμως. Η συμπόρευσή της με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επί ένα χρόνο στην κυβέρνηση, η συναίνεση στις πολιτικές, που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση την κοινωνία, την καθιστούν συνυπεύθυνη, στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και του κόσμου της αριστεράς, για τη σημερινή κατάσταση.

 Ένα χρόνο μετά, φάνηκε το αδιέξοδο της επιλογής της συμμετοχής στην κυβέρνηση. Αποδείχθηκε ότι, ούτε πολιτικά, ούτε αριθμητικά ήταν αναγκαία η συμμετοχή της . Η παρέμβασή της υπήρξε περιορισμένη και αντικειμενικά λειτούργησε σαν άλλοθι στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών.
Αυτά όμως, αποτελούν ήδη ιστορία. Το βήμα που έγινε, πρέπει να ολοκληρωθεί.
Στη δύσκολη προσπάθεια, για την δημοκρατική αναγέννηση και για μια στροφή, της διακυβέρνησης της χώρας, προς τα αριστερά, κάθε πολιτική δύναμη, που το επιθυμεί, επιβάλλεται να δώσει τη δική της συμβολή.


 Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ , από την ίδρυσή της, έχει δεσμευτεί να συμβάλλει σ΄αυτή την προοπτική, στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

 Αθήνα 21 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: