Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Δικαιώθηκε με αθωώση ο Στ. Δριστάς από το Εφετείο

Έληξε η πολύχρονη δικαστική περιπέτεια του πρώην δημάρχου Πλατέος και νυν δημοτικού συμβούλου Αλεξάνδρειας Στέφανου Δριστά μετά την αθώωσή του από το Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Όπως γράφει ο Σίμος Τάμογλου στην...
ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ ο κ. Δριστάς αθωώθηκε κόντρα στην τακτική των δικαστών το τελευταίο διάστημα που καταδικάζουν όσους προέρχονται από την πολιτική για παρόμοια αδικήματα.
Να σημειωθεί ότι το αδίκημα για το οποίο δικάστηκε και αθωώθηκε ο κ. Δριστάς αφορούσε στην περιβόητη μελέτη αποχέτευσης του Πλατέος που είχε προκηρυχθεί επί  θητείας του, προ δεκαπέντε περίπου ετών, και κόστισε στο ταμείο του δήμου γύρω στα 400 εκ δραχμές.
Είναι προφανές ότι ο Στ. Δριστάς θα προβεί σε δημόσια δήλωση για το αίσιο πέρας της περιπέτειάς του

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλήρης δικαίωση του κ Στέφανου Δριστά. Μετά από 10 χρόνια Γολγοθά με οικονομικές και ηθικές συνέπειες για τον ίδιο και την οικογένεια του, οι Δικαστές τον παρέδωσαν ΛΕΥΚΟ στην κοινωνία. Όμως κάποιοι (κύριοι) ασέλγησαν πολιτικά επάνω σε αυτή την κατασκευασμένη υπόθεση, και όχι μία φορά αλλά σε κάθε προεκλογική Δημοτική περίοδο, ακόμη και τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές. Ακόμη και τα δήθεν πολιτικά αδέλφια του τον διέσυραν σε κάθε τους συζήτηση. Και τώρα? Τώρα σε ποιόν θα απολογηθούν για τα βρώμικα σχέδια τους? Θα ζητήσουν συγνώμη? Θα ντραπούν για τα άνομα κατορθώματα τους? Νομίζω πώς όχι. Γιατί σε αυτά είναι μπουμπούκια, είναι γκέμπελς, και αυτοί δεν έχουν θάρρος για κάτι τέτοιο. Πιστεύω όμως πώς ο κ Δριστάς πρέπει σύντομα όλους αυτούς να τους κατανομάση έναν προς ένας για να μάθη και ο κόσμος με ονοματεπώνυμο τα κατορθώματα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7 43

Πλήρωσε εσύ αν θέλεις 400εκ από την τσέπη σου και μετά πανηγύρισε για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ήταν ένας άδικος πέρα για πέρα διασυρμός του Στέφανου. Για όσους γνωρίζουν τον άνθρωπο Δριστά καταλαβαίνουν. Από την πολιτική είναι από τους λίγους Δημάρχους που βγήκε φτωχότερος. Όσο για τα πολιτικά του (αδέλφια) πού αναφέρονται σε προιγούμενο σχόλιο, αυτά δεν ήταν ούτε πολιτικά ούτε (αδέλφια) ήταν σαλταδόροι με προϋπηρεσία , απλά η εντιμότητα και η καλή προαίρεση δεν επέτρεπε στο Δριστά να δει την πραγματικότητα, αυτή είναι η γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:13 καλά τα παπαγαλάκια αλλά ξεπερασμένα. Αν ο Δημητριάδης δεν ήθελε να είχε το Δριστά πολιτικό αιχμάλωτο , θα έστελνε την μελέτη για διόρθωση και το θέμα θα τέλειωνε εκεί, αλλά όταν ο Δούμπλας ως Πρόεδρος τις ΔΕΥΑΠ του υπέδειξε αυτό τον τρόπο τότες τον αντικατέστησε με τον Παντόπουλο. Γιατί το έκανε ? ε ο νωόν νοείτο!!!!! Καί κάτι ακόμη, δέν διάβασα παρόμοιο σχόλιο για επιστροφή χρημάτων όταν αθωώθηκε ο Βενιόπουλος γιατί?

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι φίλοι του γνωρίζαμε ότι ο Στέφανος είναι αθώος και δεν περιμέναμε να μας το πουν οι δικαστές. Όσο για τον Δημητριάδη πού ήταν γενικός ενορχηστρωτής τις συκοφάντησης , ένα μόνο θα του πω, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Ανώνυμος είπε...

400 εκατομμύρια ε! Μμμμμ αυτές είναι δουλειές. Σπουδέοι οι μελετητές όχι αστεία. Στο κόστος την έκαναν την μελέτη οι άνθρωποι. Τι λέω τώρα μπορεί να μπήκαν και μέσα δηλαδή. Και μια και βγήκε από την πολιτική φτωχότερος ο καλοκάγαθος Στέφανος, άντε και πρωθυπουργός.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 7:44 Επειδή σε πιάνω λίγο πονηρούλη και παντογνώστη, άρα θα γνωρίζεις να μου πεις: Πόσο στοίχησε η μελέτη που έκανε ο Δημητριάδης για την αποχέτευση στο Πλατύ? Προσοχή, μόνο για το Πλατύ, όχι για τον πρώην Δήμο Πλατέως. Μήπως γνωρίζεις πώς πήρε το έργο ο εργολάβος πού έτυχε να τον γνωρίζει η εφημερίδα τα ΛΕΜΕ ένα χρόνο πριν να δημοπρατηθεί? Ήταν τυχαίο? Μήπως γνωρίζεις με ποιο ποσοστό έκπτωσης δόθηκε το έργο? Και επειδή και στη Μελίκη γίνεται παρόμοιο έργο ξέρεις το ποσοστό έκπτωσης? Για κάνε μια σύγκριση. Μήπως γνωρίζεις το ποσοστό έκπτωσης του έργου τις ανάπλασης? Μήπως γνωρίζεις ότι ελεγκτής και ελεγχόμενος στο συγκεκριμένο έργο είναι ο νύν και ο πρώην Δήμαρχοι? Νόμιμο? ‘ισως, ηθικό όμως? Μήπως ξέρεις ποιο είναι το ανείσπρακτο ποσό στην ΔΕΥΑΛ? Ο Τζίλας δήλωσε 2000000 εκατ ευρώ, ξέρεις πόσα είναι σε δραχμές? 680000000!!!! Μήπως γνωρίζεις από πού πήραμε πλακάκια και κυβόλιθους για την ανάπλαση? Από την Κίνα!!!!! Γιατί δεν είχαμε εδώ!! Ίσως αυτό να εννοούσε και ο Σαμαράκος όταν έλεγε έρχεται ανάπτυξη από την Κίνα!! Συμπέρασμα: Μην σκαλίζεις του γαιδάρου την ουρά , γιατί θα ακούσης την πορδή του!!

Ανώνυμος είπε...

Μμμμμμμμμ ενδιαφέρον συλλογισμός. Ας τον εξετάσουμε λοιπόν.
Έχουμε και λέμε:
Α) Ο Δριστάς έκανε μια μελέτη με 400 εκατομμύρια δρχ
Β) Ο Δημητριάδης έκανε μια άλλη μελέτη (μόνο για το Πλατύ) με μη ανακοινώσιμο ποσό
Γ) Ο εργολάβος πού έτυχε να τον γνωρίζει η εφημερίδα τα ΛΕΜΕ πήρε το έργο του Δημητριάδη ένα χρόνο πριν να δημοπρατηθεί με ποσοστό έκπτωσης επίσης μη ανακοινώσιμο
Δ) Το έργο κάποιας ανάπλασης στοίχισε κάποιο ποσό, με ελεγκτή και ελεγχόμενο νυν και πρώην δημάρχους
Ε) Ο Τζίλας δήλωσε 2000000 εκατ ευρώ (δηλαδή αν διαβάζω καλά 2 τρις ευρώ ;) ανείσπρακτο ποσό ΔΕΥΑΛ.
ΣΤ) «Τα 2000000 εκατ ευρώ, είναι σε δραχμές? 680000000!!!!»
Z) Για κάποια ανάπλαση πήραμε πλακάκια από την Κίνα.
Μαθηματικό συμπέρασμα του ποιητή:
(Β)+(Γ)+(Δ)+(Ε)+(ΣΤ)+(Ζ) → Ο Δριστάς έκανε μια μελέτη τσάμπα

Δύο πράγματα είναι άπειρα η Βλακεία των ανθρώπων και το σύμπαν. Αν και για το Δεύτερο δεν είμαι τόσο σίγουρος (Albert Einstein)

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον το πρώτο το ξέρεις καλύτερα γιατί το διαθέτεις,ξερόλα!!

Ανώνυμος είπε...

Σε έπνιξε το δίκιο του Δριστά βλέπω. Ε είναι άπειρη η άτιμη!