Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

VIDEO - Κλείνουν το δρόμο για τις Σκουριές στους κατοίκους

Άλλο ένα επεισόδιο στη διαμάχη μεταξύ πολιτών και ιδιωτικών συμφερόντων παίχτηκε σήμερα στη Χαλκιδική. Ιδιωτικό σκαπτικό μηχάνημα επιχείρησε να εμποδίσει ομάδα κατοίκων που κατευθύνονταν προς το βουνό, σκάβοντας το δημόσιο δρόμο. Τους κατοίκους συνόδευε η...

Καναδή βουλευτής των Πρασίνων, Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία χτες κατήγγειλε την Εldorado Gold πως της έδωσε ψευδείς διαβεβαιώσεις πως οι κάτοικοι θέλουν την εξόρυξη χρυσού.
Οι κάτοικοι αρνήθηκαν να υποχωρήσουν και διαμαρτυρήθηκαν. Ακολούθησε μικρή ένταση, όπως μεταφέρει η συντάκτρια της “Ε” Αλεξάνδρα Τζαβέλλα που ήταν παρούσα. Ο χειριστής του μηχανήματος τελικά συνελήφθη.

Όπως αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο ανταποκριτής της “Ε” στη Θεσσαλονίκη, Σάκης Αποστολάκης, η Ελίζαμπεθ Μέι, Καναδή βουλευτής των Πρασίνων, περιβαλλοντολόγος, ακτιβίστρια, συγγραφέας και δικηγόρος, επισκέφτηκε τη Χαλκιδική έχοντας λάβει ψευδείς διαβεβαιώσεις ότι οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν την εξόρυξη.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, τον οποίο επισκέφθηκε χτες η Ελ.Μέι, η ίδια είναι εξοργισμένη γιατί διαπίστωσε ότι “οι άνθρωποι της Eldorado Gold τής είπαν ψέματα. «Με διαβεβαίωσαν ότι οι κάτοικοι στη Θράκη και τη Χαλκιδική θέλουν την εξόρυξη χρυσού, αλλά εγώ βλέπω το αντίθετο. Ο πρόεδρος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, είναι ένας μεγάλος ψεύτης».
Η Ελ.Μέι συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, Π. Ράιτ, πριν έρθει στην Ελλάδα και του ζήτησε να την ενημερώσει για τις αντιδράσεις των κατοίκων στα σχέδια της εταιρείας στην Ελλάδα. «Μου είπε ότι ο Π. Ράιτ τη διαβεβαίωσε πως η πλειονότητα των κατοίκων είναι υπέρ της εξόρυξης», δήλωσε ο Β. Λαμπάκης. «Αλλά όταν επισκέφτηκε η ίδια την περιοχή και μίλησε με τους κατοίκους, διαπίστωσε ότι η εταιρεία τής είχε πει ψέματα, κι αυτό την εκνεύρισε πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Σήμερα η Καναδή βουλευτής επρόκειτο να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Στρατώνι καθώς και το εργοτάξιο στις Σκουριές. Τα επισόδια σημειώθηκαν καθώς κατευθυνόταν, συνοδεία κατοίκων της Ιερισσού προς τα εκεί.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: