Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Aνακοίνωση κόλαφος κατά του Κουβέλη από 4 μέλη της ΔΗΜΑΡ: "Γινόμαστε ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ"


Ανακοίνωση κόλαφος κατά του Κουβέλη από 4 μέλη της ΔΗΜΑΡ: "Γινόμαστε ήπια εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ"Μετά την αιφνίδια απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την τρικομματική κυβέρνηση στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡάρχισαν τα όργανα, με πολλούς να βάλλουν κατά του ίδιου τους του προέδρου.

Με ανακοίνωση τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αφήνουν σαφέστατες αιχμές κατά της στάσης του κ. Κουβέλη, κατηγορώντας τον πως έκανε άλμα στο κενό και πως η ΔΗΜΑΡ μεγένθυνε αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το...
εργασιακό καθεστώς στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την κυβέρνηση.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη.
Αναφέρουν και οι 4 πως η κίνηση του Φώτη Κουβέλη είναι πρόσχημα για να αποφύγει η ΔΗΜΑΡ το βάρος των κυβερνητικών ευθυνών, επικαλούμενη, τον "αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της Νέας Δημοκρατίας.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατακεραυνώνουν τη στάση της ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως ενώ η "κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ".
Πάντως, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του κ. Κουβέλη, όλα δείχνουν πως μέσα στο καλοκαίρι έρχονται εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: