Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μπίστης: Αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ και "κλείνει το μάτι" ξανά στο ΠΑΣΟΚ




Με κείμενο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Νίκος Μπίστης προαναγγέλλει την αποχώρηση του από τη ΔΗΜΑΡ, ρίχνοντας ευθύνες στο...
Φώτη Κουβέλη για το αδιέξοδο σχετικά με το "μαύρο" της ΕΡΤ.
Παράλληλα, ανοίγει τον δρόμο για το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο "φωνή της λογικής".
Αναλυτικά γράφει στο facebook ο κ. Μπίστης:  
"Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χωρά σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα " βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε. Οι Άγγλοι το λένε "It is the short answer". Ο Σημίτης το είπε αλλιώς:
"ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση". Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τραίνο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της".
"Το "φάντασμα" Καρατζαφέρη πλανάται πάνω από τη ΔΗΜΑΡ"
Μιλώντας στο Μega, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε:
"Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και νομίζω ότι η σιωπή δεν συγχωρείται. Πιστεύω αυτό που γράφω είναι πάρα πολύ καθαρό. Ξεκίνησε ένας παραλογισμός από τον πρωθυπουργό και νομίζω ότι χθες δυστυχώς τον ολοκλήρωσε ο Φώτης Κουβέλης. Και νομίζω ότι αυτή είναι η αίσθηση που έχει όλος ο κόσμος.
Ναι και ο Βενιζέλος χθες ακούστηκε σαν φωνή λογικής. Μπορεί να του καταλογίσουμε πολλά, μπορεί να του πούμε τούτα, τα άλλα, ξέρω τι λέγεται, τι γράφεται, αλλά στη συγκεκριμένη στιγμή λειτούργησε κατά την άποψή μου σωστά. Και πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ όλο το γάλα που μάζευε επί ένα χρόνο, το κλώτσησε χθες".
Χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση ενώ σε ερώτημα για το εάν "βλέπει" πιθανή μεταστροφή του Φώτη Κουβέλη σήμερα τόνισε: "Εγώ θα το ήθελα πάρα πολύ, επειδή όμως μιλάμε ρεαλιστικά νομίζω ότι ο Φώτης Κουβέλης χθες είχε πάρει τις αποφάσεις του".
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μπίστης, την περίοδο 1996-2000 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.
- Την περίοδο 2003-2004 διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
- Την περίοδο 2005-2007 διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.
- Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: