Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Δυο ΤΟΕΒ αδυνατούν να τα βρουν για 200€ !!

Τραγελαφικές καταστάσεις διαδραματίζονται στα χωράφια. Η αδιαφορία και ασυνεννοησία μεταξύ δυο ΤΟΕΒ της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια εργατοωρών, οικονομικών πόρων και την πρόκληση ζημιών στους παραγωγούς. Η διαφορά των δυο οργανισμών είναι για το ποιανού είναι αρμοδιότητα η...
 εργασία που πρέπει να γίνει σε μια γέφυρα και το ύψος του κόστους του έργου είναι μόλις ...200 ευρώ!!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στα όρια ευθύνης των ΤΟΕΒ Κορυφής και Πρασινάδας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος της διώρυγας Α6, πίσω από το θερινό κλαμπ που βρίσκεται στην περιοχή εκεί, βρίσκεται μια γέφυρα που είναι στουμπωμένη και χρειάζεται να καθαριστεί εδώ και μήνες. Η μεγάλη νεροποντή του  Φεβρουαρίου όμως έπιασε τους υπεύθυνους στον ύπνο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα χωράφια στην περιοχή και ενώ αργούσε η απορροή των νερών ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας Απ. Ρεσινιώτης πήρε την πρωτοβουλία και έσπασε τον δρόμο για να φύγουν τα νερά.

Ο δρόμος παρέμεινε σκαμμένος και οι ιδιοκτήτες των χωραφιών ενημέρωσαν τους δυο ΤΟΕΒ να τοποθετήσουν πέντε σωλήνες Φ100 για να μπαζωθεί στη συνέχεια από τον δήμο το σημείο αυτό και να λυθεί το πρόβλημα. Έλα όμως ντε που η απάντηση που πήραν ήταν ότι το ένα ΤΟΕΒ έριχνε στο άλλο την ευθύνη για το έργο που δεν ξεπερνάει σε κόστος τα 200 ευρώ.

Ο δρόμος δεν μπορούσε να παραμείνει επ΄ άπειρον ανοιχτός και μπαζώθηκε από τον δήμο. Τις τελευταίες μέρες και πάλι με τις νεροποντές και τις χαλαζοπτώσεις δημιουργήθηκε εκ νέου το πρόβλημα σε μικρότερο όμως βαθμό. Η λύση ήταν γνωστή. Έσπασε ξανά ο δρόμος και ενημερώθηκαν ξανά τα δυο ΤΟΕΒ που άρχισαν εκ νέου την ίδια τακτική της μετατόπισης της ευθύνης το ένα στο άλλο.
Το αποτέλεσμα είναι να προκληθεί μεγάλη αγανάκτηση στους παρακείμενους ιδιοκτήτες των χωραφιών που βλέπουν ότι αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τους ΤΟΕΒ.
Μια μικρή ιστορία καθημερινής τρέλας που ταλανίζει τις τοπικές κοινωνίες και τεντώνει τα νεύρα των πολιτών...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΦΥΡΑ????????????????