Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Γ. ΘΕΩΝΑΣ - Ποιος διασπά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Γιάννης Θεωνάς
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, αποφάσισε να εισηγηθεί στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ την αυτοδιάλυσή του και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα είναι ο καθολικός διάδοχος του ΣΥΝ.
Ασφαλώς ο ΣΥΝ και τα όργανά του, έχουν κάθε ...
δικαίωμα να αποφασίζουν για το Κόμμα τους ό,τι θέλουν.

Το ζήτημα είναι ότι με ευθύνη κυρίως του Προέδρου του ΣΥΝ και Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέξη Τσίπρα, αποφασίστηκε ταυτόχρονα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο καθολικός διάδοχος και των Συνιστωσών, που θα αποφασίσουν αντίστοιχα να αυτοδιαλυθούν. ‘Αν δεν το κάνουν, προφανώς, θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.
Κι όλα αυτά, πριν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν έχει συγκληθεί για τις 10 έως 14 Ιουλίου 2013.

Βρισκόμαστε, δηλαδή, μπροστά σε μια εξόχως εντυπωσιακή κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε, με πρωτοβουλία των Συνιστωσών, στην κατεύθυνση κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τώρα το δημιούργημα (ο Σύριζα) οδηγεί τους δημιουργούς του (τις Συνιστώσες) ή στην αυτοδιάλυση ή την αποπομπή.

Ο Ριζοσπαστικός και η σημαία της ενότητας της Αριστεράς, που για 13 χρόνια, ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ και ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν πολύ ψηλά, είναι αναμφισβήτητα οι βασικοί παράγοντες, που οδήγησαν στο 27% και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Το ερώτημα που απαιτείται να απαντηθεί από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι τούτο. Ποιος οδηγεί σε διάσπαση το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ; Οι Συνιστώσες που δεν δέχονται να αυτοδιαλυθούν ή αυτός που αποφάσισε για λογαριασμό τους και μάλιστα με το ψευτο-δίλημμα της αυτοδιάλυσης ή αποπομπής;
Ας το σκεφθεί κι ας απαντήσει με τη σαφήνεια που απαιτείται.

Αθήνα 11-6-2013 Το Γραφείο Τύπου της ΚΕΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: