Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

-Λύκειο στο Πλατύ. Γυμνάσιο σε Κορυφή και Τρίκαλα
Συνήλθαν χτες το απόγευμα στην Τοπική Κοινότητα Τρικάλων του δήμου Αλεξάνδρειας και μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων όλοι οι μαζικοί φορείς του χωριού αλλά και των γειτονικών χωριών και τους απασχόλησε για ακόμα μια φορά το επικείμενο κλείσιμο του Γυμνασίου είτε δια της συγχωνεύσεως όπως προτείνει ο διευθυντής εκπαίδευσης Ημαθίας είτε δια της πλήρους κατάργησής του όπως και το αντίστοιχο της Κορυφής και της πλήρους συνένωσης όλων στο Γυμνάσιο Πλατέος για να πληρούνται οι όροι της νόρμα Διαμαντοπούλου που θέλει πλαφόν σους μαθητές γύρω στους 400!
Οι παρόντες εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν στην έκδοση μιας ανακοίνωσης με την οποία διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην...απόφαση του υπουργείου. Να σημεώσω ότι στην σύσκεψη προσκλήθηκε και παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ν. Γκαβαρδίνας που επανέλαβε για ακόμα μια φορά την απόλυτη θέση της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας ότι δεν συναινεί και θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε απόφαση να κλείσει όποια σχολική μονάδα του δήμου Αλεξάνδρειας.
Η επιστολή είναι:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Προς:
1) Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
2) Αναπλ/τή Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
3) Υφυπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κοινοποίηση:
1. Δήμαρχο Δήμου Αλεξάνδρειας
2. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας
3. Βουλευτές Νομού Ημαθίας
4. Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
5. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
6. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

ΘΕΜΑ: Γυμνάσιο Τρικάλων - Συγχωνεύσεις σχολείων.

Κυρία Υπουργέ ,
Το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας, είναι ένα σχολείο που λειτουργεί από το 1984 με πολύ αξιόλογο μορφωτικό και παιδαγωγικό έργο. Αποτελεί «πολιτιστικό κόσμημα» όχι μόνο για το χωριό μας, αλλά για ολόκληρη την περιοχή με πολύ σημαντική προσφορά στην εκπαίδευση των νέων του τόπου μας.
Το σχολείο στεγάζεται σε ένα καινούργιο σύγχρονο και με αισθητική άποψη κτίριο που εγκαινιάστηκε μόλις το 2002. Διαθέτει πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης. Έχει έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, εργαστήριο χημείας, βιβλιοθήκη με αξιόλογη ενημέρωση και πολύ σημαντική κίνηση, αίθουσα προβολών, εργαστήριο τεχνολογίας και πολλούς βοηθητικούς χώρους ικανούς να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του σχολείου. Επίσης διαθέτει ένα υπέροχα διαμορφωμένο αύλειο χώρο και αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω της γειτνίασης με το αθλητικό κέντρο του χωριού.
Το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται είναι πραγματικά πολύ αξιόλογο, γιατί είναι λογικό εκπαιδευτικοί και μαθητές να εργάζονται με ζήλο και μεράκι σ΄έναν τέτοιο χώρο. Είναι αλήθεια ότι οι μαθητές αγαπούν το σχολείο τους και έρχονται σ΄αυτό με αγάπη και προθυμία γι΄αυτό και πετυχαίνουν σημαντικές επιδόσεις με αποτέλεσμα να διακρίνονται και στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο. Είναι άλλωστε «κρυφή αλήθεια» ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αριστούχων μαθητών του Λυκείου Πλατέος προέρχεται από το Γυμνάσιο Τρικάλων.
Εξίσου σημαντικό και αξιόλογο είναι και το παιδαγωγικό έργο του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί με την καθοδήγηση του Διευθυντή και με τη συνεργασία και συμπαράσταση των γονιών προσπαθούν να βοηθήσουν στη διάπλαση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.
Για το λόγο αυτό εκτός από το γνωστικό αντικείμενο, οι μαθητές συχνά παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, ενώ παίρνουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο. Έτσι αναπτύσσονται κοινωνικές σχέσεις τόσο ανάμεσά τους όσο και ανάμεσα στους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς καθώς και με τα άλλα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα σχολείο που συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνικοποίηση των μαθητών του. Αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια που λειτουργεί με δεσμούς συνεργασίας και καλής διάθεσης.
Το Γυμνάσιο Τρικάλων βρίσκεται χωροταξιακά στο κέντρο του πρώην Δήμου Πλατέος, πολύ κοντά χιλιομετρικά με τα γειτονικά χωριά των οποίων τους μαθητές θα μπορούσε να υποδεχτεί στις τάξεις του. Είναι σίγουρο ότι μπορεί και υπάρχει προοπτική να φιλοξενήσει έναν ικανό αριθμό μαθητών με μια σωστή ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού της περιοχής.
Έχει γνωστοποιηθεί ότι πρόκειται να κτιστεί καινούργιο Γυμνάσιο στο Πλατύ. Θεωρούμε όμως άδικο να κλείσει ένα υπάρχον σχολείο – και μάλιστα με τις προδιαγραφές που προαναφέραμε - για να κτιστεί ένα καινούργιο τόσο κοντά στο προηγούμενο (απόσταση 5 χιλιομέτρων).
Είναι επίσης γνωστό ότι στο σχολικό συγκρότημα Πλατέος συστεγάζονται Λύκειο και Γυμνάσιο – κάτι το οποίο απαγορεύεται – και μάλιστα σε πολύ άσχημες κτιριακές συνθήκες (μικρές αίθουσες διδασκαλίας με νοβοπάν).
Πρότασή μας λοιπόν είναι η κατανομή των μαθητών των Γυμνασίων του πρώην Δήμου Πλατέος στα Γυμνάσια Κορυφής και Τρικάλων και η λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος Πλατέος ως Λύκειο Πλατέος μόνο.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε η εκπαίδευση του τόπου μας να γίνει αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ούτε το Γυμνάσιο Τρικάλων να γίνει θύμα τους.
Θεωρούμε ότι η πρόταση για την κατάργηση του Γυμνασίου Τρικάλων έγινε από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πρόσφατα, δεν κατάγεται από την περιοχή και σίγουρα αγνοεί τις ιδιαιτερότητές της. Επίσης θεωρούμε και καταγγέλουμε ότι δεν έγιναν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες που απαιτούν οι περιστάσεις.
Και εννοούμε το διάλογο με τους τοπικούς φορείς, που εξαγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, ή την εξέταση των ιδιαιτεροτήτων του σχολείου και της περιοχής.

Με βάση όλα τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαγγελίες του Υπουργείου ότι οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων γίνονται για Παιδαγωγικούς σκοπούς, θ ε ω ρ ο ύ μ ε επιτακτική την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η ύπαρξη και η λειτουργία του Γυμνασίου Τρικάλων.
Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣ

Ακολουθούν σφραγίδες και υπογραφές Φορέων και Συλλόγων :

Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων
Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου
Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου
Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Πρασινάδας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου-Πρασινάδας
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων
Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ'' Κλειδίου
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Πλατάνου
Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων
Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων
Aθλητικός Σύλλογος ''ΕΘΝΙΚΟΣ'' Κλειδίου
Αθλητικός Σύλλογος "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ " Πλατάνου
Αθλητικός Σύλλογος ''ΗΡΑΚΛΗΣ'' Πρασινάδας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Τρικάλων
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατάνου
Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε αφού προσήλθε και ο Στρατηγός Γκαβαρδίνας το θέμα θα βρει την λύση του!! Στο τέλος –τέλος παίρνουμε και ένα τανκς και ορμάμε! Τι στο καλό τα φοράμε?

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 150 ΜΕ ΠΟΣΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ?ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΑΝΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΠΑΙΔΙΑ Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ .ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ?ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ?

Ανώνυμος είπε...

Παπατζής ο Δημητριάδης, γνώριζε τα πάντα και στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ψέματα! Ντροπή του!Αίσχος!

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΦΗΜΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ; ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ...ΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ...ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΥΠΗΡΧΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΖΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΝΤ....ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ 180 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ 10 ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ?ΑΧ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ??ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΟΡΥΦΗ Η ΤΡΙΚΑΛΑ , ΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ???ΛΕΩ..ΜΗΠΩΣ??ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Ανώνυμος είπε...

toulaxiston otan brexei sto gumnasio trikalwn..............dn bazoun lekanes gia n mn peftei nero apo to tabani........h fwvountai pws tha plhmirisoun

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΜΑΚΑΒΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ????
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΣΑΣ????????????

Ανώνυμος είπε...

sta trikala an pane ola ta paidia 8a anaba8mistei h perioxh
gt xtisthke to kainourio to ktirio gia na ginoun ergatikes katoikies ?
an den mporeite na metakinisete 180 paidia gia thn kaluterh ma8hsh to ftai3imo diko sas

gnwmh ma8htrias....ftou kai 3ana ftou...:@

Ανώνυμος είπε...

auto pou eipes.......katarxas dn bgazei kai dn exei vohma.......kai kata deuteron einai akuro........gia auto ama xana gra9eis sxolio.....skepsou ti tha peis kopela mou.......dn blaptei ligo ske9h..........xrisimopoihse tn.....mn tn exeis na xekourazetai.......kai na pairnei aera