Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΚΕΡΑΤΕΑ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας στο Δημόσιο σε 40 από 37,5 που ισχύει σήμερα, ισοδυναμεί με την πρόσληψη 45.000 υπαλλήλων εκτιμά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης...
Υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο θα μειωθεί κατά 30%, από 22 δισ. σε 16 δισ. ευρώ.
Επανέλαβε, πάντως, τη δέσμευση ότι αυτό θα επιτευχθεί χωρίς την απόλυση μονίμων υπαλλήλων, ενώ για το ενιαίο μισθολόγιο είπε ότι θέλει να κάνει πράξη την αρχή "της ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας". Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, στο τέλος του 2013 ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο θα είναι μειωμένος κατά 200.000 σε σχέση με το 2009.

"Το έργο στην Κερατέα θα γίνει"

Ερωτηθείς για την κατασκευή ΧΥΤΥ (ή ΧΥΤΑ, σύμφωνα με τους κατοίκους) στην Κερατέα, έργο που έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία, ο Γ. Ραγκούσης είπε ότι "το έργο πρέπει πάση θυσία να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί". Υποστήριξε πως αν δεν προχωρήσει -όπως και εκείνο στο Γραμματικό- θα καταρρεύσει η διαχείριση των αποριμμάτων στην Αττική.

Έκανε λόγο για "καθόλα νόμιμο" και "περιβαλλοντικά ελεγμένο έργο", το οποίο εμποδίζεται από μικροσυμφέροντα, "των οποιων οι προσφυγές απορρίφθηκαν όλες από το ΣτΕ".

"Συνεννόηση για το μεταναστευτικό"

Με αφορμή την απεργία πείνας των μεταναστών στο μέγαρο Υπατία, ο Γ. Ραγκούσης μίλησε για ανάγκη ευρύτερης διακομματικής συνεννόησης και πλειοψηφίας για τη διαδικασία παροχής αδειών παραμονής. Τάχθηκε υπέρ, "αν χρειαστεί", της θέσπισης και συνταγματικών εγγυήσεων για το ζήτημα.

"Αναθεώρηση χρειάζεται η νοοτροπία μας"

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται η τρόικα, ο υπουργός ανέφερε ότι κεντρική ιδέα της νοοτροπίας που οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδο ήταν ότι για όλα τα προβλήματα φταίνε οι ξένοι και άρα εκείνοι οφείλουν και να τα λύσουν. "Αυτή είναι η μήτρα της πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής υπανάπτυξης", πρόσθεσε. Αφήνοντας αιχμές και για κυβερνητικά στελέχη, ο Γ. Ραγκούσης τόνισε ότι αυτή η νοοτροπία αναπαράγεται και από όσους κρύβονται πίσω από την τρόικα, "ακόμη και όταν εφαρμόζουμε δικές μας προγραμματικές δεσμεύσεις". Σημείωσε, ωστόσο, ότι αναπαράγεται και από τους ίδιους τους εκπροσώπους της τρόικας, όταν εμφανίζονται να παρεμβαίνουν στη δημόσια ζωή της χώρας.

Αναφερόμενος στη στάση της Ν.Δ. δήλωσε ότι ο Αντ. Σαμαράς "συμφωνεί με το θερισμό αλλά καταγγέλλει τη σπορά".

Τελος, τόνισε ότι το κομματικό σύστημα βρίσκεται "στο περίγειο της δόξας του" και συμπλήρωσε ότι ήρθε η ώρα "να σπάσουμε οριστικά τα δεσμά με τη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: