Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

Ένταση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και των οχτώ διμοιριών ΜΑΤ όπως μεταδίδει το δημοτικό ραδιόφωνο Λαυρεωτικής. Τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά για να διαλύσουν τους εκατοντάδες κατοίκους της Κερατέας που έχουν συγκεντρωθεί για να αντισταθούν στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων που με εντολή του Ραγκούση έχουν σκοπό να ανοίξουν το δρόμο στα συνεργεία της κατασκευάστριας
εταιρείας να αρχίσουν τα έργα. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των πολιτών που έχουν να αντιμετωπίσουν την θέση του ΥΠΕΣ όπως με "φασιστικό" στυλ εκφράστηκε "Θα γίνει το έργο πάση θυσία". Οι εκκλήσεις από τους κατοίκους μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι στο σημείο αντίστασης διότι φοβούνται πως τα ΜΑΤ θα μπουν μέσα στην πόλη με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Δείτε το ρεπορτάζ του ραδιοφώνου πριν από δυο ώρες:
Νέα μάχη ξέσπασε στην Κερατέα αφορμή αυτή τη φορά τα μπάζα που πέταξαν κάτοικοι στη μέση της λεωφόρου Λαυρίου.Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν όταν μια μπουλντόζα του υπουργείου πλησίασε, συνοδεία αστυνομικών, στο σημείο όπου υπήρχαν τα μπάζα για να τα απομακρύνει...... Τότε σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι επιτέθηκαν με μολότοφ και έκαψαν το όχημα. Αυτό στάθηκε αφορμή να κινηθούν εναντίον των κατοίκων οι αστυνομικοί. Τα όσα ακολούθησαν... γνωστά μολότοφ και πέτρες από τη μια, δακρυγόνα από την άλλη. Κάποια στιγμή μάλιστα άγνωστοι φαίνεται ότι έπιασαν... στον ύπνο τους αστυνομικούς με... καταδρομική επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μια μηχανή XT πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και οι επιβαίνοντες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός περιπολικού που άρπαξε φωτιά. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά αστυνομική βία μιλώντας για έναν τραυματία χτυπημένο από αστυνομικούς. Η λεωφόρος Λαυρίου πάλι, παραμένει μπλοκαρισμένη. Όλη μέρα χθες το υπουργείο δεν έστειλε μηχανήματα, αυτό που στάλθηκε σήμερα ... κάηκε. Οι κάτοικοι πάλι έριξαν και άλλα μπάζα αυτή τη φορά στους παράδρομους με αποτέλεσμα να είναι τα πάντα μπλοκαρισμένα. Όποιος θέλει να πάει Λαύριο θα πρέπει να πάει από την παλιά οδό μέσω παραλίας. Εκτός από τη λεωφόρο Λαυρίου από σήμερα τα ξημερώματα με τον ίδιο τρόπο έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας και στις δύο κατευθύνσεις, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψους της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου.
Όπως δήλωσε στο Newsit ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής " γύρω στις 8.45 το πρωί 3 διμοιρίες των ΜΑΤ στην προσπάθεια τους να περάσουν το μπλόκο των κατοίκων για να πάνε να αλλάξουν βάρδια με τους συναδέλφους τους, προκλήθηκαν επεισόδια. Έριξαν δακρυγόνα, έσπασαν τζάμια και καθρέφτες αυτοκινήτων κατοίκων. Ήταν λιγος κόσμος και δεν υπήρχε λόγος να το κάνουν αυτό οι άνδρες των ΜΑΤ. Η κατάσταση στο σημείο που υπάρχουν τα μπάζα παραμένει ως έχει. Είναι κλειστά και τα 2 ρεύματα της Λαυρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: