Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΜΟΛΙΣ 95€ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2011, εκφράζοντας την κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και του Καλλικράτη, αποτελεί μνημείο λιτότητας και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες.
Η διοίκηση Ψωμιάδη, παρά τις τηλεοπτικές κορώνες διαφοροποίησης, ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική και τον Καλλικράτη που έχει θεσμοθετήσει την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας ως τοπικό κράτος, πλήρως ελεγχόμενο από την κεντρική κυβέρνηση. Όμως, η δαπάνη ανά κάτοικο της Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπερβαίνει τα 95 ευρώ, για τις ανάγκες των πολιτών...που τα δικαιώματα τους γίνονται καθημερινά θυσία στο βωμό της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους, εξαιτίας των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή που δεκάδες σχολεία συγχωνεύονται, οι δαπάνες για τη μεταφορά μαθητών μειώνονται κατά 25%!

Η
πρόταση της περιφερειακής κίνησης «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» έχει αναλυθεί με τοποθετήσεις του εκπροσώπου μας Γιάννη Κούτρα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αρνούμαστε την περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που επιβάλει το Μνημόνιο και διεκδικούμε άμεσα την αύξησή τους όσο χρειάζεται για να εξασφαλιστεί πλήρως η μισθοδοσία του προσωπικού και να γίνουν νέες προσλήψεις εργαζομένων για την κάλυψη αναγκών ιδιαίτερα σε τομείς κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής. Απορρίπτουμε την πολιτική μηδενισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην Περιφέρεια και διεκδικούμε κονδύλια για κοινωνικές υποδομές, αξιοποίηση δημόσιων χώρων για κοινωνικές ανάγκες, προστασία του περιβάλλοντος, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, άσκηση κοινωνικής πολιτικής στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Η
περιφερειακή κίνηση «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ» απευθύνει αυτές τις προτάσεις στους εργαζόμενους και τη νεολαία που είναι οι μόνοι που μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική. Για αυτό χρειάζεται άμεσα κλιμάκωση των αγώνων, με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα παντού, με από τα κάτω συντονισμό, με μορφές αγώνα όπως η κατάληψη των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων. Για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές, και όχι οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: