Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Καθολική και απόλυτη είναι η στάση των κατοίκων του Πλατέος στην πρόταση της παράταξης Γκιόνογλου να κλείσει το γυμνάσιο του χωριού τους για να παραμείνει σε λειτουργία το γυμνάσιο Τρικάλων. Αυτό διαπιστώθηκε χτες στη συγκέντρωση κατοίκων που συγκάλεσε η δημοτική κοινότητα.
Ο πρόεδρος του Πλατέος Κ. Κιορογλίδης συγκάλεσε...για χτες συγκέντρωση των κατοίκων στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου στο Πλατύ όπου έγινε ενημέρωση για το ζήτημα των συγχωνεύσεων και ειδικότερα της πρότασης που κυκλοφόρησε εσχάτως και συνίσταται στο να κλείσει το Γυμνάσιο Πλατέος για να διατηρηθεί το γυμνάσιο Τρικάλων και Κορυφής.
Όπως ήταν φυσικό, οι κάτοικοι του Πλατέος έχουν ανησυχήσει από αυτή την πρόταση που υιοθέτησε και η παράταξη Γκιόνογλου με πολύ ελαφρότητα είναι η αλήθεια και υποστηρίχτηκε σθεναρά στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου τόσο από τον πρώην δήμαρχο όσο και από το δίδυμο Λαμπίρη- Τασιόπουλο (εξεπλάγησαν άπαντες από τη σύμπτωση των δυο. Φαίνεται ότι είναι τόσο ισχυρό το κίνητρο..).
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης ενημέρωσε τους κατοίκους επαναλαμβάνοντας ότι η πάγια θέση του δήμου είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για μας πάνω απ΄ όλα είναι η παιδεία και θα προτιμήσουμε να μην κάνουμε κάποιο πεζοδρόμιο ή άλλο έργο αλλά τα σχολεία θα λειτουργήσουν όπως πρέπει, μπορούμε να κρατήσουμε τρια σχολεία στην ενότητα Πλατέος»
Κατήγγειλε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τόλκα και Γικόνογλου πως θέλησαν να έρθουν σε αντίθεση με το δημοτικό συμβούλιο και το ΟΡΓΑΝΟ ΧΑΡΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που επιμένουν στην λειτουργία όλων των σχολείων όπως μέχρι σήμερα και μετά αναγκάστηκαν να αναδιπλωθούν. Ήταν της θέσης να κλείσει το γυμνάσιο Πλατέος και να παραμείνει αυτό των Τρικάλων.
Ο αντιδήμαρχος Σ. Ανδρονίδης ανέφερε πως δεν πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο και με τον δικό του έντονο και παραστατικό τρόπο προειδοποίησε «να μην τολμήσει κανείς να βάλει χέρι στο γυμνάσιο Πλατέος» και κατήγγειλε τους δημοτικούς συμβούλους, Α. Λαμπίρη και Τ. Τασιόπουλο ότι κινούνται με κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επιζητούν το κλείσιμο του γυμνασίου Πλατέος.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ιερ. Κιοσέογλου ζήτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι βουλευτές Τόλκας και Γικόνογλου ενώ στην συνέχεια τοποθετήθηκαν οι τοπικοί σύμβουλοι και τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και λυκείου.
Όπως ανέφεραν η αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κα Ζουρνατζή και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Ξανθόπουλος το γυμνάσιο Πλατέος με 144 παιδιά, αυξητικές τάσεις και λειτουργική επάρκεια δεν είναι δυνατόν να κλείσει για χάρη ενός σχολείου 50 παιδιών. Εμείς είπαν δεν ζητάμε το κλείσιμο άλλου σχολείου, όπως κάνουν άλλοι, θέλουμε το δικό μας σχολείο.
Συμφωνήθηκε να κληθούν οι βουλευτές του νομού για να ξεκαθαρίσουν την θέση τους στο θέμα και διαμήνυσαν παντού πως το γυμνάσιο Πλατέος δεν θα κλείσει σε καμιά περίπτωση
Οι φωτογραφίες από τον ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κλασική συνταγή του "διαίρει και βασίλευε" στην οποία οι Πασόκοι είναι μανούλες.
Ξυπνάτε ο εχθρός δεν βρίσκεται στο δήμο (άσχετα τα όποια λάθη, παραλείψεις, μεθοδεύσεις) αλλά στο Υπουργείο Παιδείας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ,ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ (ΕΒΖ,ΕΛΒΙΖ ΚΤΛ)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ,ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΛΑΣΗ.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ,ΟΠΩΣ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ.
ΚΡΑΞΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΩΡΑ !
ΜΗΝ ΛΥΠΑΣΘΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΑ "ΖΩΝΤΑΝΑ" ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ.