Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Σύλλογου Ημαθίας συναντήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 07-02-2011, η Δήμαρχος Βέροιας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του συλλόγου και είχε ως στόχο την αναζήτηση πεδίου συνεργασίας για μια σειρά ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Κατα τη συζήτηση που έλαβε χώρα, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών κατέθεσαν τα αιτήματά τους, σημειώνοντας, παράλληλα, τις ιδέες και τις προτάσεις τους όπου μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία με αμοιβαία οφέλη. Συγκεκριμένα, η θεματολογία, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την προμήθεια αναλώσιμου φαρμακευτικού υλικού από τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρονται από το Δήμο Βέροιας (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ κτλ) και την αξιοποίηση της ψηφιακής – ηλεκτρονικής υποδομής του δήμου για την ενημέρωση των πολιτών για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εφημερευόντων φαρμακειών.
Επιπλέον, τέθηκε η πρόταση για τη σύσταση Δημοτικού – Κοινωνικού Φαρμακείου, το οποίο θα απευθύνεται σε άπορους και αναφάλιστους συμπολίτες μας και θα λειτουργεί με εθελοντές φαρμακοποιούς, προσφέροντάς τους τα αποθέματα οικιακών φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: