Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για το επιχειρήμενο κλείσιμο ή στην καλύτερη περίπτωση υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης. Αν και ο δήμαρχος Καραμπατσός ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα και είναι εκλεκτό του στέλεχος αναγκάστηκε να μπει μπροστά στον αγώνα αυτόν που η δική του κυβέρνηση οδηγεί την πόλη του και τον δήμο ευρύτερα σε μια γενική υποβάθμιση αφού μετά την ΕΝ.ΚΛΩ θα κλείσει και το Νοσοκομείο.
Το ψήφισμα- απόφαση του συμβουλίου είναι:ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Υπ’ αρ. 7/31-1-2011



Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας συνεδρίασε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 και εξέδωσε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:

Η υγεία, όπως και η παιδεία, είναι δημόσια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.
Η συνέχιση λειτουργίας του ιστορικού Νοσοκομείου Νάουσας είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την επί δύο δεκαετίες χειμαζόμενη τοπική κοινωνία και οικονομία.
Δεν επαναπαυόμαστε στις διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει. Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα κλείσιμο, συγχώνευση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.
Ζητάμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας, ώστε με την απαραίτητη ενίσχυση από πλευράς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού (νέος αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος κλπ.) και την συνακόλουθη στελέχωση όλων των κλινικών.
Ζητάμε την αξιοποίηση της ΔΩΡΕΑΣ του Δήμου Νάουσας, κτηρίου 3.815 τ.μ (όμορου τμήματος του κτηρίου της πρώην «Βέτλανς»), το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Νάουσας με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο το 2006, με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και τη δημιουργία Κέντρου φυσικής αποκατάστασης, Πνευμονολογικής, Νευρολογικής Κλινικής κλπ.
Καλούμε όλους τους δημότες του διευρυμένου «Καλλικρατικού» Δήμου Νάουσας σ’ ένα μεγάλο Πανναουσαϊκό Συλλαλητήριο, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 7 το βράδυ στην Πλατεία Καρατάσου και στη συνέχεια πορεία μέχρι το Νοσοκομείο Νάουσας.
Αποφασίζουμε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής (Δήμαρχος, Αρχηγοί παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας), Βουλευτές Ημαθίας, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Διοικητής και εκπρόσωποι Νοσοκομείου Νάουσας, εκπρόσωποι φορέων με σκοπό τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για την επίδοση του ψηφίσματος και τη διεκδίκηση αναβάθμισης του Νοσοκομείου Νάουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: